Kavčani spremali ubistvo Dritana Abazovića?

Pojačano je obezbeđenje Dritana Abazovića jer postoje indicije da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali njegovu likvidaciju, pišu Vijesti.

Region 26.04.2021 | 17:47
Kavčani spremali ubistvo Dritana Abazovića?

To tvrde iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) objašnjavajući da su do takvih informacija došli preduzimajući mere i radnje na rasvetljavanju ubistva Zorana Ašanina, počinjenog juče u Mojkovcu, pišu podgoričke Vijesti.

"U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića", saopšteno je iz MUP-a.

Kako se dalje navodi, imajući u vidu značaj prethodno realizovanih aktivnosti, a svesni činjenice da su pripadnici navedene organizovane kriminalne grupe deo širih regionalnih struktura, sa veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih dela, kao i činjenice da bi bilo koja aktivnost usmerena na ugrožavanje fizičkog integriteta nosilaca visokih državnih funkcija, destabilizovala povoljnu, ali veoma kompleksnu bezbednosnu situaciju, bez daljeg odlaganja, u saradnji sa drugim državnim institucijama, prvenstveno su preduzete dodatne mere i radnje na zaštiti bezbednosti Abazovića.

Preduzete su i dodatne mere i radnje koje imaju za cilj potvrdu predmetnih saznanja i obezbeđenje dokaza koji bi doveli do procesuiranja lica koja su uključena u predmetne aktivnosti.

"Ova saznanja ukazuju samo na odlučnost pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da svoje "kriminalno bogatstvo" i uticaj na kriminalnom tržištu pokušaju da sačuvaju po svaku cenu, te da identični ili slični slučajevi, u kojima su mete bili visokopozicionirani službenici organa bezbednosti ili nosioci najviših državnih funkcija nisu "nepoznanica" crnogorskih i sa njima povezanih regionalnih kriminalnih struktura.

Napominjemo da smo, kako poslednjim realizovanim aktivnostima, tako i aktivnostima tokom prethodnog perioda, pokazali da imamo lične i profesionalne hrabrosti, da se sa punim kapacitetom suprotstavimo savremenim bezbednosnim izazovima i obračunamo sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, te da će bez obzira na sve njihove "napore" i dalje biti u fokusu kontantne pažnje organa obaveštajno bezbednosnog sektora", saopšteno je iz MUP-a.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Jaffa

26.04.2021 16:13

Ne daj se Dritane, udri zmiju u glavu!

ODGOVORITE
Name

mali čovjek

26.04.2021 16:56

Na žalost tako je to u zemljama bivše Jugoslavije. Korupcija i kriminal u svom zeniti. Postalo je opasno živjeti. Nema jakih bezbjednosnih struktura koje će omogućiti građanima da mirno žive i uživaju svoj život. Tuga.

ODGOVORITE
Name

Sve

26.04.2021 18:54

Mafijaske drzave, mafija od-do! Sve institucije umrezene, sve umrezeno na svim nivoima, sve od-do!

Name

Nije nego

26.04.2021 17:26

Ovo je čisti demagog i prevarant. Toliko je već prošlo mjeseci nije smjenio direktora televizije, glavnog tužioca, glavne policijske funkcionere itd. itd.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

26.04.2021 18:01

Što da ih on baš smijeni? To treba vlahadija sama da uradi. Vi hoćete tako da izazovete sukobe, jer bi rekli "Albanac smijenio Vlahe zato sto su Vlasi" ? Samo tražite povod za sukob i započinjanje ratova.

Name

re Nije nego

26.04.2021 18:05

Kako ćeš smijeniti nekog ako je dobio mandat na 4 godine.Ti ga smijeniš, on tuži i vrate ga na mjesto.Da si pažljivo slušao Dritana on je upravo upozoravao na taj problem i upozoravao je današnje funkcionere koje je postavio Milo da paze šta rade jer mora im jednom isteći mandat.

Name

Kita

26.04.2021 22:06

Interesantno jel..?? Kako Mila nasega niko nikad za ove godine,a ima ihije mnogo. Niko nije pokusao ubiti a kamoli ubio jel...?? Sad ce reci pa Milo je "kriminalac" . Milo je to sto velite.ali je taj isti Milo "kriminalac" napravio C.Goru.odveo u EU integracije. Kandidat za clanstvo u EU i mnogo toga jos. Pa sta velite..??

ODGOVORITE
Name

Zbog Milovom krimanala

27.04.2021 13:18

CG nije u EU kao ni Albanija, valjda je svakome jasno ni ce biti. U NATO moze to je njihov interes ali u EU nema sanse nije im to interes....