Трка "Београд – Бањалука": Микел Реим први на циљу

​Микел Реим из тима Мазовже серце полски побједник је 15. издања бициклистичке трке "Београд – Бањалука".

Република Српска 25.04.2021 | 19:15
Трка "Београд – Бањалука": Микел Реим први на циљу

Естонац је спектакуларним спринтом данас освојио четврту и посљедњу етапу од Приједора до Бањалуке чиме је преотео жуту мајицу Џастину Волфу.

Тачно 170 бициклиста из 30 земаља свијета превезли су током четири дана 510 километара и учинили да трка ове године буде далеко најјача и најузбудљивија, чему свједочи чињеница да је Естонац славио са само секундом предности у односу на Волфа.

Ово је други узастопни тријумф за пољски тим, пошто је побједнички шампањац прошле године отворио Јакуб Качмарек. Пољаци су имали најбољу тактику, а Реим је сачувао снагу за финиш у којем је славио испред Андрее Гвардинија из румунског Ђотија и Леонарда Маркиорија који наступа за италијански Андрони Ђокатоли.

"Коначно ми се све поклопило у овој посљедњој етапи. Био сам добар и у прве три, али су ми се дешавали пехови. Сада ми се све вратило и ово је сигурно један од највећих успјеха у каријери. Пријатно сам се осјећао током сва четири дана, а уз побољшање ситних детаља ова трка може да буде међу двије, три најбоље у првој категорији", рекао је Естонац.

Бијелу мајицу намијењену најбољем возачу до 23 године кући је однио Украјинац Андриј Пономар Андрони који вози за италијански про континентал тим Андрони Ђокатоли.

Најбољи брдски возач је Данијел Оер из екипе ВСА КТМ Грац због чега је заслужио плаву мајицу, док је црвену за најбољег спринтера обукао његов тимски колега Александер Грацер. Велики број гледалаца дуж стазе испратио је такмичаре у Козарској Дубици, Градишци али и Малом Разбоју, родном мјесту олимпијца Југославије Танасије Куваље, те оснивача трке Тихомира Куваље.

"Одличан амбијент био је у свим градовима. Срећан сам што је све прошло без проблема у овим изазовним временима, а посебно што је моја Бањалука на величанствен начин дочекала бициклисте", рекао је директор трке Владимир Куваља.

По традиција бициклисте је дочекао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"Недостаје нам оваквих манифестација које показују како спорт спаја људе. Поносан сам и срећан што нам је трка уједно помогла да се зближимо са колегама из неколико градова Српске и Србије", рекао је Станивуковић. Министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић нагласила је важност трке која већ 15 година окупља бициклисте из свих крајева свијета.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Весели

25.04.2021 18:33

Само јазавци у Бл и РС могу пасти на стару опробану Фору ситног преваранта Куваље који се закацио на дрзавну сису, по опстинама са којима се тали и министарством спорта. Најјаци му је био спонзор град Бл па онај лопов замјеник министра за Спорт који је као амбасадор у Македонији сад. Ту су разбојници Мицо краљевиц, па остали Снсд градонацелници који донирају паре из градске касе а онда овај преварант враца 30,40 посто. Превара а ла Рафтинг пастир који је украо милиона са Драгом Давидовицем. И убиједио полуписмену народну масу исто ко и овај преварант како се ради о свјетско бициклистицкој манифестацији а у ствари "нит ко пита нит ко спомиње". Исти рецепт,позовес такмицаре из страних клубова, у већини слуцајева аматерских да додју са заставама земаља које хоце да представљају, ударис прицу на сва звона, узмес лову и живио. 50 посто дониране лове улозис , 50 посто себи у дзеп. А јазавци усхицено вјерују у прицу о свјетској манифестацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

25.04.2021 22:11

Слажем се Владимир Куваља највећи лопов у РС.

Name

Мислим

25.04.2021 19:53

Овакву трку треба да организују Туристички савези БГ и БЛ. Никако неки приватни аранжмани несмију бити.

ОДГОВОРИТЕ