Trka "Beograd – Banjaluka": Mikel Reim prvi na cilju

​Mikel Reim iz tima Mazovže serce polski pobjednik je 15. izdanja biciklističke trke "Beograd – Banjaluka".

Republika Srpska 25.04.2021 | 19:15
Trka "Beograd – Banjaluka": Mikel Reim prvi na cilju

Estonac je spektakularnim sprintom danas osvojio četvrtu i posljednju etapu od Prijedora do Banjaluke čime je preoteo žutu majicu Džastinu Volfu.

Tačno 170 biciklista iz 30 zemalja svijeta prevezli su tokom četiri dana 510 kilometara i učinili da trka ove godine bude daleko najjača i najuzbudljivija, čemu svjedoči činjenica da je Estonac slavio sa samo sekundom prednosti u odnosu na Volfa.

Ovo je drugi uzastopni trijumf za poljski tim, pošto je pobjednički šampanjac prošle godine otvorio Jakub Kačmarek. Poljaci su imali najbolju taktiku, a Reim je sačuvao snagu za finiš u kojem je slavio ispred Andree Gvardinija iz rumunskog Đotija i Leonarda Markiorija koji nastupa za italijanski Androni Đokatoli.

"Konačno mi se sve poklopilo u ovoj posljednjoj etapi. Bio sam dobar i u prve tri, ali su mi se dešavali pehovi. Sada mi se sve vratilo i ovo je sigurno jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Prijatno sam se osjećao tokom sva četiri dana, a uz poboljšanje sitnih detalja ova trka može da bude među dvije, tri najbolje u prvoj kategoriji", rekao je Estonac.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Ukrajinac Andrij Ponomar Androni koji vozi za italijanski pro kontinental tim Androni Đokatoli.

Najbolji brdski vozač je Danijel Oer iz ekipe VSA KTM Grac zbog čega je zaslužio plavu majicu, dok je crvenu za najboljeg sprintera obukao njegov timski kolega Aleksander Gracer. Veliki broj gledalaca duž staze ispratio je takmičare u Kozarskoj Dubici, Gradišci ali i Malom Razboju, rodnom mjestu olimpijca Jugoslavije Tanasije Kuvalje, te osnivača trke Tihomira Kuvalje.

"Odličan ambijent bio je u svim gradovima. Srećan sam što je sve prošlo bez problema u ovim izazovnim vremenima, a posebno što je moja Banjaluka na veličanstven način dočekala bicikliste", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Po tradicija bicikliste je dočekao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Nedostaje nam ovakvih manifestacija koje pokazuju kako sport spaja ljude. Ponosan sam i srećan što nam je trka ujedno pomogla da se zbližimo sa kolegama iz nekoliko gradova Srpske i Srbije", rekao je Stanivuković. Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović naglasila je važnost trke koja već 15 godina okuplja bicikliste iz svih krajeva svijeta.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Veseli

25.04.2021 18:33

Samo jazavci u Bl i RS mogu pasti na staru oprobanu Foru sitnog prevaranta Kuvalje koji se zakacio na drzavnu sisu, po opstinama sa kojima se tali i ministarstvom sporta. Najjaci mu je bio sponzor grad Bl pa onaj lopov zamjenik ministra za Sport koji je kao ambasador u Makedoniji sad. Tu su razbojnici Mico kraljevic, pa ostali Snsd gradonacelnici koji doniraju pare iz gradske kase a onda ovaj prevarant vraca 30,40 posto. Prevara a la Rafting pastir koji je ukrao miliona sa Dragom Davidovicem. I ubijedio polupismenu narodnu masu isto ko i ovaj prevarant kako se radi o svjetsko biciklistickoj manifestaciji a u stvari "nit ko pita nit ko spominje". Isti recept,pozoves takmicare iz stranih klubova, u većini slucajeva amaterskih da dodju sa zastavama zemalja koje hoce da predstavljaju, udaris pricu na sva zvona, uzmes lovu i živio. 50 posto donirane love ulozis , 50 posto sebi u dzep. A jazavci ushiceno vjeruju u pricu o svjetskoj manifestaciji

ODGOVORITE
Name

Milos

25.04.2021 22:11

Slažem se Vladimir Kuvalja najveći lopov u RS.

Name

Mislim

25.04.2021 19:53

Ovakvu trku treba da organizuju Turistički savezi BG i BL. Nikako neki privatni aranžmani nesmiju biti.

ODGOVORITE