Да ли акције Жељезница РС губе на вриједности?

Мали акционари Жељезница Републике Српске страхују да ће након што је Влада Српске донијела одлуку да Жељезнице убудуће буду организоване као холдинг њихове акције изгубити на вриједности. Тврде да би на скупштини акционара 7. маја требало да се расправља о претварању дуга у капитал, а да ће Влада тако умањити вриједност акција.

Република Српска 25.04.2021 | 18:58
Да ли акције Жељезница РС губе на вриједности?

Прије неколико година већ је дошло до обарања цијене акција Жељезница. Акционари су и тада упозоравали да се вјештачки обара цијена акција како би неко купио акције.

"Ово је предвиђено да би они нас исплатили, али да нам ништа не плате", каже мали акционар ЖРС-а Томо Панчић.

Из Министарства саобраћаја нису одговорили на наша питања у вези са процесом реструктурирања и цијеном акција.

Радници Жељезница који су  имали састанак са управом предузећа нису оптимистични јер се прича о холдингу одједном појавила након годину дана рада на стварању вертикално интегрисаног предузећа.

"Када размислимо са којим проблемима се сусрећемо, тешко је вјеровати да ће ово бити спроводиво", рекао је Златко Марин из Самосталног синдиката транспортне дјелатности ЖРС-а.

Горан Чамџић из Самосталног синдиката одржавања шинских возила ЖРС-а пита како ће се дијелити имовина, колико је уопште има и шта ће бити са радницима?

"Све су то питања на која немамо одговора." 

У синдикатима кажу да се још не зна шта ће бити са малим акционарима. Најављена скупштина акционара Жељезница требало би да буде одржана 7. маја.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гуза зинула

25.04.2021 18:15

270000 хиљада имати и неузети паре, мој Томо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

25.04.2021 19:27

Само слијеп човјек не види да жељезнице не врије ни марку јер су црвени кмери све опљачкали. Не знам чему се акционари надају?

Name

Дрекавац!!

26.04.2021 08:21

И онда ће пасти цијена и вриједност предузећа , а што представља први корак у приватизацији и јефтиној куповини Рудоњиних пулена! Па коначно , ако Мајкићка има у Јелшинграду фирму, што Вишко , као големи стручњак за саобрачај и транспорте...дакле он је уз то и професор ....неби имао своје жељезнице! Па ипак је он премијер, какав такав, значи , али премијер...па неможе отићи, а да му се Рудоња не одужи ! Ипак је он нас задужио , зар не!

ОДГОВОРИТЕ