Da li akcije Željeznica RS gube na vrijednosti?

Mali akcionari Željeznica Republike Srpske strahuju da će nakon što je Vlada Srpske donijela odluku da Željeznice ubuduće budu organizovane kao holding njihove akcije izgubiti na vrijednosti. Tvrde da bi na skupštini akcionara 7. maja trebalo da se raspravlja o pretvaranju duga u kapital, a da će Vlada tako umanjiti vrijednost akcija.

Republika Srpska 25.04.2021 | 18:58
Da li akcije Željeznica RS gube na vrijednosti?

Prije nekoliko godina već je došlo do obaranja cijene akcija Željeznica. Akcionari su i tada upozoravali da se vještački obara cijena akcija kako bi neko kupio akcije.

"Ovo je predviđeno da bi oni nas isplatili, ali da nam ništa ne plate", kaže mali akcionar ŽRS-a Tomo Pančić.

Iz Ministarstva saobraćaja nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa procesom restrukturiranja i cijenom akcija.

Radnici Željeznica koji su  imali sastanak sa upravom preduzeća nisu optimistični jer se priča o holdingu odjednom pojavila nakon godinu dana rada na stvaranju vertikalno integrisanog preduzeća.

"Kada razmislimo sa kojim problemima se susrećemo, teško je vjerovati da će ovo biti sprovodivo", rekao je Zlatko Marin iz Samostalnog sindikata transportne djelatnosti ŽRS-a.

Goran Čamdžić iz Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila ŽRS-a pita kako će se dijeliti imovina, koliko je uopšte ima i šta će biti sa radnicima?

"Sve su to pitanja na koja nemamo odgovora." 

U sindikatima kažu da se još ne zna šta će biti sa malim akcionarima. Najavljena skupština akcionara Željeznica trebalo bi da bude održana 7. maja.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Гуза зинула

25.04.2021 18:15

270000 хиљада имати и неузети паре, мој Томо.

ODGOVORITE
Name

Milko

25.04.2021 19:27

Samo slijep čovjek ne vidi da željeznice ne vrije ni marku jer su crveni kmeri sve opljačkali. Ne znam čemu se akcionari nadaju?

Name

Drekavac!!

26.04.2021 08:21

I onda će pasti cijena i vrijednost preduzeća , a što predstavlja prvi korak u privatizaciji i jeftinoj kupovini Rudonjinih pulena! Pa konačno , ako Majkićka ima u Jelšingradu firmu, što Viško , kao golemi stručnjak za saobračaj i transporte...dakle on je uz to i profesor ....nebi imao svoje željeznice! Pa ipak je on premijer, kakav takav, znači , ali premijer...pa nemože otići, a da mu se Rudonja ne oduži ! Ipak je on nas zadužio , zar ne!

ODGOVORITE