Потписан споразум о сарадњи ПДП-а и СССБ-а

Лоша материјална, социјална и здравствена заштита довела је учеснике рата на руб егзистенције. Да би се побољшала ситуација, инсистирају на измјенама и допунама Закона о правима бораца. У тој борби, подршку ће им пружити и Партија демократског прогреса - поручио је предсједник Бранислав Бореновић након потписивања споразума о сарадњи са Странком социјалне сигурности српских бораца. 

Република Српска 25.04.2021 | 18:36
Потписан споразум о сарадњи ПДП-а и СССБ-а

Потребе и проблеми бораца занемарени су од стране актуелне власти у РС, па ће циљ сарадње ПДП-а и Странке социјалне сигурности српских бораца бити стварање бољег материјалног положаја ове популације.

Предсједници ових партија који су потписали споразум о сарадњи Бранислав Бореновић и Ацо Прелић навели су да се само заједничким напорима могу обезбиједити повољнији услови за живот борачке категорије. 

"Данас смо потписали споразум о сарадњи са Странком социјалне сигурности српских бораца са којом дуго година сарађујемо. Ово је круна једне успјешне сарадње  коју смо нашим потписом верификовали, што значи да ћемо у наредном периоду сарадњу подићи на највиши ниво што је јако важно за будућност РС“, наводи Бореновић. 

„Корак смо ближе ка свјетлијој будућности свих грађана РС. На корак смо да коначно борци добију статус који заслужују, првенствено да буде ријешен економски статус бораца који су данас социјална категорија, захваљујући накарадној политици“, истиче Прелић. 

Бранислав Бореновић је навео да ће ПДП подржати и измјене и допуне Закона о правима бораца  који је упућен у скупштинску процедуру.  Између осталог демобилисани борци Војске РС инсистирају да се повећају мјесечна примања и то 10 КМ за сваки мјесец учешћа у рату. 

"Посебно ми је драго што смо то данас урадили и показали ту нашу саборност са нашим саборцима из ССССБ, са људима који су стварали РС и који имају пуно право да инсистирају да на овом путу идемо заједно. Кључ и данашњег споразума јесте да се направи значајно мјесто за оне који су стварали РС и да се подигне тај ниво финансијске подршке борцима ВРС на онај који заслужују“, истиче Бореновић. 

Лидер ПДП-а најавио је да ће у наредном периоду бити потписани споразуми о сарадњи и са другим политичким субјектима, невладиним организација и појединцима који су опредијељени за промјене у РС. Појашњава да ће се оне огледати кроз успостаљање владавине права и домаћинског односа према јавним ресурсима, додајући да ће тако закони бити исти за све и да ће прилику да воде РС и њене институције имати они најквалитетнији. 

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ВРС

25.04.2021 16:49

Благо нама борцима, ови потписали споразум, а СДС ће подијелити златне кашике па ће мо бити сити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неразумијем

25.04.2021 17:12

Бит споразума. Каква је то странка, кога представља. Савциц је на целу борацке у оквиру институција. Да то нису борци армије БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.04.2021 17:56

Савчић више представља власт, него борце, а одабран је да представља борце, нити борце треба да представља само један човјек, који је уз то функцијом и привилегијама ућуткан, те стога, Савчић као марионета режима, не може да представља све борце, може само оне, који вјерују Додику, а који је, уз то, у коалицији са Бакиром и то не само на нивоу БиХ, већ и на нивоу РС, као и у Сребреници. Тако режим и његови сљедбеници, замишљају српско јединство. Какав режим, такво и јединство.

Name

Ако

25.04.2021 17:58

Један стити вадт од бораца а други борце од власти као синдикалусти партијаси уз власт а против радника нy оциглед синдиката опљацкане фабрике гиганти предузеца банке радници растјерани опљацкyни лоповска приватизација синфикат посматрац са платама и привилегијама као и партијаси на власти@

Name

Ре

25.04.2021 18:34

Овај Прелиц нема везе са борцима. Муља и гледа како да се огребе на рацун странке, инаце он није добио ни један глас на изборима

Name

Ре неразумијем

25.04.2021 19:33

Савичић представља само себе, као што је то чинио и Ћургуз прије њега. Власт зато и бира полтроне без образа и части.

Name

Идеално за директ

25.04.2021 23:51

Браво за коментар. Чак и овај што ништа не разумије кад прочита твој коментар мораће га разумјети.

Name

РЕ

25.04.2021 17:22

Сретно борци овог пута док банкрот кредит није покраден у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирил

25.04.2021 17:41

Све борце уједнацити свако да прима на мијесецном нивоу а не ово сада неко 100 неко 1000 за годину срамно од свих и у борацкој и у влади и у позицији и опозицији срамно и ниста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

каква глупост

25.04.2021 17:47

Је ли ово цијепају борачку организацију тако што су направили странку!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

25.04.2021 17:58

Је намјерно борачке подијелио у више борачких да би нас могао што више зајебават.Шта је то говно од Савичића направило за борце ништа сем за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

25.04.2021 20:23

Није вас он подијелио,већ ваша неслога.Сви би неку функцију.

Name

За бања луку

25.04.2021 20:13

Зар морамо све исполитизоват па И ВРС, дледеци су пензионери, а онда студенти и дјаци. Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

25.04.2021 20:49

Не мислим да је ово паметно, не требају пдп ова прица. Ста мисле да це ојацати своју позицину са овом боранијом? Само са тим гурају прст у око сдс и днс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

26.04.2021 06:08

Ацо Прелић, тај више не може ни чланове своје фамилије окупити за Славу

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

26.04.2021 20:03

Назалост нема ниста од промјена ! јОС ВЕЦЕ ПОДЈЕЛЕ МЕДЈУ НАМА ! СТЕТА !

ОДГОВОРИТЕ