Potpisan sporazum o saradnji PDP-a i SSSB-a

Loša materijalna, socijalna i zdravstvena zaštita dovela je učesnike rata na rub egzistencije. Da bi se poboljšala situacija, insistiraju na izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca. U toj borbi, podršku će im pružiti i Partija demokratskog progresa - poručio je predsjednik Branislav Borenović nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Strankom socijalne sigurnosti srpskih boraca. 

Republika Srpska 25.04.2021 | 18:36
Potpisan sporazum o saradnji PDP-a i SSSB-a

Potrebe i problemi boraca zanemareni su od strane aktuelne vlasti u RS, pa će cilj saradnje PDP-a i Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca biti stvaranje boljeg materijalnog položaja ove populacije.

Predsjednici ovih partija koji su potpisali sporazum o saradnji Branislav Borenović i Aco Prelić naveli su da se samo zajedničkim naporima mogu obezbijediti povoljniji uslovi za život boračke kategorije. 

"Danas smo potpisali sporazum o saradnji sa Strankom socijalne sigurnosti srpskih boraca sa kojom dugo godina sarađujemo. Ovo je kruna jedne uspješne saradnje  koju smo našim potpisom verifikovali, što znači da ćemo u narednom periodu saradnju podići na najviši nivo što je jako važno za budućnost RS“, navodi Borenović. 

„Korak smo bliže ka svjetlijoj budućnosti svih građana RS. Na korak smo da konačno borci dobiju status koji zaslužuju, prvenstveno da bude riješen ekonomski status boraca koji su danas socijalna kategorija, zahvaljujući nakaradnoj politici“, ističe Prelić. 

Branislav Borenović je naveo da će PDP podržati i izmjene i dopune Zakona o pravima boraca  koji je upućen u skupštinsku proceduru.  Između ostalog demobilisani borci Vojske RS insistiraju da se povećaju mjesečna primanja i to 10 KM za svaki mjesec učešća u ratu. 

"Posebno mi je drago što smo to danas uradili i pokazali tu našu sabornost sa našim saborcima iz SSSSB, sa ljudima koji su stvarali RS i koji imaju puno pravo da insistiraju da na ovom putu idemo zajedno. Ključ i današnjeg sporazuma jeste da se napravi značajno mjesto za one koji su stvarali RS i da se podigne taj nivo finansijske podrške borcima VRS na onaj koji zaslužuju“, ističe Borenović. 

Lider PDP-a najavio je da će u narednom periodu biti potpisani sporazumi o saradnji i sa drugim političkim subjektima, nevladinim organizacija i pojedincima koji su opredijeljeni za promjene u RS. Pojašnjava da će se one ogledati kroz uspostaljanje vladavine prava i domaćinskog odnosa prema javnim resursima, dodajući da će tako zakoni biti isti za sve i da će priliku da vode RS i njene institucije imati oni najkvalitetniji. 

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

VRS

25.04.2021 16:49

Blago nama borcima, ovi potpisali sporazum, a SDS će podijeliti zlatne kašike pa će mo biti siti.

ODGOVORITE
Name

Nerazumijem

25.04.2021 17:12

Bit sporazuma. Kakva je to stranka, koga predstavlja. Savcic je na celu boracke u okviru institucija. Da to nisu borci armije BiH?

ODGOVORITE
Name

Direkt

25.04.2021 17:56

Savčić više predstavlja vlast, nego borce, a odabran je da predstavlja borce, niti borce treba da predstavlja samo jedan čovjek, koji je uz to funkcijom i privilegijama ućutkan, te stoga, Savčić kao marioneta režima, ne može da predstavlja sve borce, može samo one, koji vjeruju Dodiku, a koji je, uz to, u koaliciji sa Bakirom i to ne samo na nivou BiH, već i na nivou RS, kao i u Srebrenici. Tako režim i njegovi sljedbenici, zamišljaju srpsko jedinstvo. Kakav režim, takvo i jedinstvo.

Name

Ako

25.04.2021 17:58

Jedan stiti vadt od boraca a drugi borce od vlasti kao sindikalusti partijasi uz vlast a protiv radnika ny ocigled sindikata opljackane fabrike giganti preduzeca banke radnici rastjerani opljackyni lopovska privatizacija sinfikat posmatrac sa platama i privilegijama kao i partijasi na vlasti@

Name

Re

25.04.2021 18:34

Ovaj Prelic nema veze sa borcima. Mulja i gleda kako da se ogrebe na racun stranke, inace on nije dobio ni jedan glas na izborima

Name

Re nerazumijem

25.04.2021 19:33

Savičić predstavlja samo sebe, kao što je to činio i Ćurguz prije njega. Vlast zato i bira poltrone bez obraza i časti.

Name

Idealno za direkt

25.04.2021 23:51

Bravo za komentar. Čak i ovaj što ništa ne razumije kad pročita tvoj komentar moraće ga razumjeti.

Name

RE

25.04.2021 17:22

Sretno borci ovog puta dok bankrot kredit nije pokraden u RS.

ODGOVORITE
Name

Kiril

25.04.2021 17:41

Sve borce ujednaciti svako da prima na mijesecnom nivou a ne ovo sada neko 100 neko 1000 za godinu sramno od svih i u borackoj i u vladi i u poziciji i opoziciji sramno i nista vise

ODGOVORITE
Name

kakva glupost

25.04.2021 17:47

Je li ovo cijepaju boračku organizaciju tako što su napravili stranku!?

ODGOVORITE
Name

Burle

25.04.2021 17:58

Je namjerno boračke podijelio u više boračkih da bi nas mogao što više zajebavat.Šta je to govno od Savičića napravilo za borce ništa sem za sebe.

ODGOVORITE
Name

Boro

25.04.2021 20:23

Nije vas on podijelio,već vaša nesloga.Svi bi neku funkciju.

Name

Za banja luku

25.04.2021 20:13

Zar moramo sve ispolitizovat pa I VRS, dledeci su penzioneri, a onda studenti i djaci. Sramota

ODGOVORITE
Name

Savo

25.04.2021 20:49

Ne mislim da je ovo pametno, ne trebaju pdp ova prica. Sta misle da ce ojacati svoju pozicinu sa ovom boranijom? Samo sa tim guraju prst u oko sds i dns.

ODGOVORITE
Name

Aco

26.04.2021 06:08

Aco Prelić, taj više ne može ni članove svoje familije okupiti za Slavu

ODGOVORITE
Name

KOSTA

26.04.2021 20:03

Nazalost nema nista od promjena ! jOS VECE PODJELE MEDJU NAMA ! STETA !

ODGOVORITE