УЕФА: Јувентус и Реал лете из Лиге шампиона?!

УЕФА хоће жестоко да казни Реал Мадрид и Јувентус, које сматра најодговорнијима за стварање Суперлиге.

Спорт 22.04.2021 | 20:49
УЕФА: Јувентус и Реал лете из Лиге шампиона?!

УЕФА наводно неуморно ради са својим правним тимовима у покушају да изрекне до сад незабиљежене казне у историји фудбала у Европи.

То би требало да служи и као упозорење за будућност да пројекат Суперлиге заувијек остане закопан.

Према писању Газете, тврдо језгро УЕФА жели да казни Реал и Јуве и играче ових тимова. Што се тиче Шпанаца, казна би била избацивање из Лиге шампиона ове године!

Ту није крај. Ако ова намјера прође, ни Јуве ни Реал неће играти у Лиги шампиона сљедеће сезоне, што је одлука коју могу да спроведу.

Александар Чеферин је у сриједу рекао да "постоји мала шанса" да полуфинални меч између Реал Мадрида и Челсија не буде одигран. Једино што спрјечава УЕФА да спроведе ову казну јесте жестоки економски удар од телевизија које имају право преноса ових утакмица.

Ако ико може да спаси Реал и Јувентус ових тешких казни, то је управо УЕФА. Постоји наводно једна струја борда организације, која је умјеренија и жели дијалог, али не и помиловање за оба клуба.

Каква год одлука да буде, знаћемо је у петак, када је заказан нови састанак комисије УЕФА.

У исто вријеме, предсједник Реала Флорентино Перез рекао је да Суперлига и даље постоји, али да је тренутно на "стенд бају" послије одласка многих клубова и "агресивног спектакла" УЕФА.

(Мондо)

Коментари / 0

Оставите коментар