UEFA: Juventus i Real lete iz Lige šampiona?!

UEFA hoće žestoko da kazni Real Madrid i Juventus, koje smatra najodgovornijima za stvaranje Superlige.

Sport 22.04.2021 | 20:49
UEFA: Juventus i Real lete iz Lige šampiona?!

UEFA navodno neumorno radi sa svojim pravnim timovima u pokušaju da izrekne do sad nezabilježene kazne u istoriji fudbala u Evropi.

To bi trebalo da služi i kao upozorenje za budućnost da projekat Superlige zauvijek ostane zakopan.

Prema pisanju Gazete, tvrdo jezgro UEFA želi da kazni Real i Juve i igrače ovih timova. Što se tiče Španaca, kazna bi bila izbacivanje iz Lige šampiona ove godine!

Tu nije kraj. Ako ova namjera prođe, ni Juve ni Real neće igrati u Ligi šampiona sljedeće sezone, što je odluka koju mogu da sprovedu.

Aleksandar Čeferin je u srijedu rekao da "postoji mala šansa" da polufinalni meč između Real Madrida i Čelsija ne bude odigran. Jedino što sprječava UEFA da sprovede ovu kaznu jeste žestoki ekonomski udar od televizija koje imaju pravo prenosa ovih utakmica.

Ako iko može da spasi Real i Juventus ovih teških kazni, to je upravo UEFA. Postoji navodno jedna struja borda organizacije, koja je umjerenija i želi dijalog, ali ne i pomilovanje za oba kluba.

Kakva god odluka da bude, znaćemo je u petak, kada je zakazan novi sastanak komisije UEFA.

U isto vrijeme, predsjednik Reala Florentino Perez rekao je da Superliga i dalje postoji, ali da je trenutno na "stend baju" poslije odlaska mnogih klubova i "agresivnog spektakla" UEFA.

(Mondo)

Komentari / 0

Ostavite komentar