Принц допутовао кући, дочекало га обезбјеђење

Принц Хари допутовао је током ноћи између недјеље и понедјељка из Лос Анђелеса у Лондон како би присуствовао сахрани свога дједа, војводе од Единбурга принца Филипа, 17. априла.

Свијет 12.04.2021 | 11:12
Принц допутовао кући, дочекало га обезбјеђење

Војводу од Сасекса ексклузивно су снимили новинари таблоида Сан док се искрцавао са свог лета из Лос Анђелеса у 1.15 по лондонском времену.

Принца Харија су на аеродромској писти дочекали чланови краљевског обезбјеђења и полиција.

Аеродром је напустио ренџ ровером под пратњом.

Медији претпостављају да ће принц Хари вријеме до сахране провести у Нотингем котиџу Кенсингтонске палате гдје је на почетку брака живио са Меган Маркл.

Његова супруга, која је у трећем триместру трудноће, остаје у Лос Анђелесу "по савјету љекара".

Принц Хари би по закону требало да у карантину проведе десет дана, али ће му бити дозвољено да присуствује сахрани уколико послије пет дана његов тест на ковид 19 буде негативан.

Војвода од Сасекса стигао је на сахрану послије разговора с оцем принцом Чарлсом.

Престолонасљедник је саопштио да "се радује" да види сина.

Медији спекулишу да ће породица Виндзор искористити вријеме до сахране како би залијечила ране, које је проузроковао недавни изразито контроверзни интервју принца Харија и Меган Маркл с Опром Винфри.

Интервју је младог принца са мјеста трећег по популарности члана краљевске породице спустио до мјеста трећег по непопуларности.

Међутим, према протоколу, током двије недјеље жалости у краљевској породици једина тема разговора могу бити њихове успомене на принца Филипа.

Медијима је објелодањено и да је краљица Елизабета Друга била уз супруга у његовим посљедњим тренуцима живота, као и да је војвода од Единбурга преминуо "уживајући у сунцу".

Разјашњена је још једна недоумица - принц Филип, крштен у цркви светог Ђорђа на Крфу, биће сахрањен у краљевској гробници капеле Светог Ђорђа у замку Виндзор, а не у башти Фрогмор како је желио.

(РТС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РЕX ОНА Меланиа

12.04.2021 09:18

Лепо ... Папараци нису ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

12.04.2021 09:29

Све је то банда и лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Романија

12.04.2021 11:29

Тако је. Живијом Милорад Додик и пјесма испод шатора.