У Српској 420 случајева вируса,19 особа преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 1.154 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 420 особа.

Република Српска 03.04.2021 | 11:29
У Српској 420 случајева вируса,19 особа преминуло

Ради се о 201 мушкој и 219 женских особа, од којих је 36 млађе, 252 средње и 132 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 92 особе су из Бањалуке, 55 из Бијељине, 22 из Лакташа, 20 из Требиња, по 18 из Градишке, Добоја и Звирника, 16 из Дервенте, 15 из Невесиња, 13 из Билеће, 11 из Шамца, 10 из Братунца, по осам из Вишеграда и Шипова, по шест из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче, Пала и Фоче, по пет из Источне Илиџе, Угљевика, Челинца и Шековића, по четири из Лопара и Теслића, по три из Мркоњић Града, Приједора, Прњавора, Рибника и Чајнича, по двије из Берковића, Брода, Доњег Жабара, Источног Старог Града, Новог Града, Петрова, Српца и Сребренице и по једна из Гацка, Калиновика, Котор Вароша, Крупе на Уни, Љубиња, Милића и Рогатице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 19 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је шест особа из Добоја, четири из Бањалуке, двије из Власенице и по једна из Сребренице, Градишке, Зворника, Братунца, Требиња, Бијељине и Модриче.

(БН) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

03.04.2021 10:29

У Русији су одавно престали објављивати ове бесмислене податке, маску носи ко хоће, све је отворено, све ради, школе раде, вакцинише се ко хоће (до сада мање од 5% становништва...тако је и у 30 америчких држава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

QПЛАН...

03.04.2021 12:02

Јели ти неко близак био на респиратору или недај Бозе, да не казем ста? Гледас ли вапаје љекара у болницама или те боли ... за њих? Прицај нам мало о Бил Гејтсу и како вирус не постоји. Пусти супљу. Тито је за демагоге био краљ. За мјесец дана је вакцинисао 18 милиона људи, нема хоцес-нецес.

Name

Пролетер

03.04.2021 12:50

Qплан разговарај мало са психологом, ако ти не помогне можда има шансе код психијатра.

Name

Станисављевиц

03.04.2021 16:14

Која је ова Корона лазијада

Name

Милан

03.04.2021 10:58

Срећа Вишеград нема пуно становника,пандемија је готова онда кад достигне број становника јер даље неце моци,нпр ако има 5 хиљада становника,неце моци бити заразено 6...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.04.2021 12:07

Добро ти реце на крају це број позитивних ПРЦ тестова премасити број становника.

Name

Скептик

03.04.2021 11:35

Значи ако је неко био у контакту са зараженом особом иде у изолацију. На колико оно, 7, 10 или 14 дана?? За то вријеме не она може излазити из куће. Послије периода изолације,теоретски али и у пракси, та особа може опет, без своје кривице, опет доћи у контакт са зараженом особом и опет мора у карантин(!?) По изласку опет сусретне заражену особу...и тако у недоглед. Јел то значи да ће мјесеце и године морати провести у изолацији??? А потпуно здрава и незаражена! Пази, ако се и зарази и послије преболи корону, па чак и ако се вакцинише та особа мора опет ићи у изолацију ако буде у контакту са зараженом особом. А и те заражене особе, могу бити здраве и без симптома; али САМО заражене, и такву особу (која није знала да је заражена) питају гдје се кретала и с ким је имала контакт а она рецимо одговори: јутрос сам била на пијаци, на десет мјеста сам се задржала и попричала, потом са свратила у банку а онда у тржни центар гдје сам била пола сата, затим сам свратила на пумпу по гориво, раднику платила готовином а онда отишла у фризерски салон на фризуру, успут срела две три комшинице...Па јел сад значи да ће полиција и комуналци обилазити сва та мјеста и гањати све те контакте??? Ово је тотална бесмислица и глупост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.04.2021 12:10

Па сви глобалистицки пројекти су одувијек били тотална бесмислица и глупост. Кад испари логика ниста друго не преостаје.

Name

Ре

03.04.2021 13:56

Да смо људи, као сто нисмо, не би требала полиција да обилази никога! Сви заразени или сумњиви би се сами изоловали да не би угрозавали друге.... Али као сто рекох, нисмо људи, доказујемо то свакодневно...

Name

@Скептик

03.04.2021 15:16

Ти заиста имас висак слободног времена, а велики мањак знања и информисаности. Препоруцујем ти да искоростис вријеме које тросис овдје писуци глупости да процитас неку књигу. Препоруцујем неки удзбеник из епидемилогије, да науцис како се прате контакти. Звуцис као петогодисње дијете које тумаци свијет кроз масту.

Name

Ре Скептик

03.04.2021 15:16

Радиш ли ти ишта друго у животу? Имаш ли неку другу занимацију у животу? Пусти корону, пусти политичаре, пусти теорије завјере... Теби је корона нон-стоп у глави. Не треба ни да је добијеш, ти о њој ионако непрестано размишљаш. То ти је можда и гора варијанта. Изађи мало на ваздух, прошетај. Изведи мало дјецу, ако их имаш, у природу, стигло је прољеће. Прочитај неку лијепу књигу, опусти се мало. Скрени мисли на неку другу тему, на неке љепше стране живота. Човјече, опсједнут си с овом темом!!! Али буквално си опсједнут! Примјећујеш ли ти то? Ово ти је добронамјеран савјет. А ти сад настави како хоћеш.

Name

Дордо

04.04.2021 06:02

Све такозване Вирус Докторе треба послати на мали семинар у било који Атомски институт -бар да несто науце-Овако се игрју Генерала послије битке кји су све РАТОВЕ изгубили-Имате право -да је ТИТО зив био бих ГОЛИ ОТОК пун од вирус-Доктора-Ако несто знате-лијеците народ или идите поново у сколу.Немојте млатити празну сламу.Ако трена ја цу вам ур времену од 45 минута неке ствари објаснити-Поздрав

ОДГОВОРИТЕ