U Srpskoj 420 slučajeva virusa,19 osoba preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 1.154 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 420 osoba.

Republika Srpska 03.04.2021 | 11:29
U Srpskoj 420 slučajeva virusa,19 osoba preminulo

Radi se o 201 muškoj i 219 ženskih osoba, od kojih je 36 mlađe, 252 srednje i 132 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 92 osobe su iz Banjaluke, 55 iz Bijeljine, 22 iz Laktaša, 20 iz Trebinja, po 18 iz Gradiške, Doboja i Zvirnika, 16 iz Dervente, 15 iz Nevesinja, 13 iz Bileće, 11 iz Šamca, 10 iz Bratunca, po osam iz Višegrada i Šipova, po šest iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala i Foče, po pet iz Istočne Ilidže, Ugljevika, Čelinca i Šekovića, po četiri iz Lopara i Teslića, po tri iz Mrkonjić Grada, Prijedora, Prnjavora, Ribnika i Čajniča, po dvije iz Berkovića, Broda, Donjeg Žabara, Istočnog Starog Grada, Novog Grada, Petrova, Srpca i Srebrenice i po jedna iz Gacka, Kalinovika, Kotor Varoša, Krupe na Uni, Ljubinja, Milića i Rogatice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih je šest osoba iz Doboja, četiri iz Banjaluke, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Srebrenice, Gradiške, Zvornika, Bratunca, Trebinja, Bijeljine i Modriče.

(BN) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

PLANdemija

03.04.2021 10:29

U Rusiji su odavno prestali objavljivati ove besmislene podatke, masku nosi ko hoće, sve je otvoreno, sve radi, škole rade, vakciniše se ko hoće (do sada manje od 5% stanovništva...tako je i u 30 američkih država...

ODGOVORITE
Name

QPLAN...

03.04.2021 12:02

Jeli ti neko blizak bio na respiratoru ili nedaj Boze, da ne kazem sta? Gledas li vapaje ljekara u bolnicama ili te boli ... za njih? Pricaj nam malo o Bil Gejtsu i kako virus ne postoji. Pusti suplju. Tito je za demagoge bio kralj. Za mjesec dana je vakcinisao 18 miliona ljudi, nema hoces-neces.

Name

Proleter

03.04.2021 12:50

Qplan razgovaraj malo sa psihologom, ako ti ne pomogne možda ima šanse kod psihijatra.

Name

Stanisavljevic

03.04.2021 16:14

Koja je ova Korona lazijada

Name

Milan

03.04.2021 10:58

Sreća Višegrad nema puno stanovnika,pandemija je gotova onda kad dostigne broj stanovnika jer dalje nece moci,npr ako ima 5 hiljada stanovnika,nece moci biti zarazeno 6...

ODGOVORITE
Name

Hm

03.04.2021 12:07

Dobro ti rece na kraju ce broj pozitivnih PRC testova premasiti broj stanovnika.

Name

Skeptik

03.04.2021 11:35

Znači ako je neko bio u kontaktu sa zaraženom osobom ide u izolaciju. Na koliko ono, 7, 10 ili 14 dana?? Za to vrijeme ne ona može izlaziti iz kuće. Poslije perioda izolacije,teoretski ali i u praksi, ta osoba može opet, bez svoje krivice, opet doći u kontakt sa zaraženom osobom i opet mora u karantin(!?) Po izlasku opet susretne zaraženu osobu...i tako u nedogled. Jel to znači da će mjesece i godine morati provesti u izolaciji??? A potpuno zdrava i nezaražena! Pazi, ako se i zarazi i poslije preboli koronu, pa čak i ako se vakciniše ta osoba mora opet ići u izolaciju ako bude u kontaktu sa zaraženom osobom. A i te zaražene osobe, mogu biti zdrave i bez simptoma; ali SAMO zaražene, i takvu osobu (koja nije znala da je zaražena) pitaju gdje se kretala i s kim je imala kontakt a ona recimo odgovori: jutros sam bila na pijaci, na deset mjesta sam se zadržala i popričala, potom sa svratila u banku a onda u tržni centar gdje sam bila pola sata, zatim sam svratila na pumpu po gorivo, radniku platila gotovinom a onda otišla u frizerski salon na frizuru, usput srela dve tri komšinice...Pa jel sad znači da će policija i komunalci obilaziti sva ta mjesta i ganjati sve te kontakte??? Ovo je totalna besmislica i glupost...

ODGOVORITE
Name

Hm

03.04.2021 12:10

Pa svi globalisticki projekti su oduvijek bili totalna besmislica i glupost. Kad ispari logika nista drugo ne preostaje.

Name

Re

03.04.2021 13:56

Da smo ljudi, kao sto nismo, ne bi trebala policija da obilazi nikoga! Svi zarazeni ili sumnjivi bi se sami izolovali da ne bi ugrozavali druge.... Ali kao sto rekoh, nismo ljudi, dokazujemo to svakodnevno...

Name

@Skeptik

03.04.2021 15:16

Ti zaista imas visak slobodnog vremena, a veliki manjak znanja i informisanosti. Preporucujem ti da iskorostis vrijeme koje trosis ovdje pisuci gluposti da procitas neku knjigu. Preporucujem neki udzbenik iz epidemilogije, da naucis kako se prate kontakti. Zvucis kao petogodisnje dijete koje tumaci svijet kroz mastu.

Name

Re Skeptik

03.04.2021 15:16

Radiš li ti išta drugo u životu? Imaš li neku drugu zanimaciju u životu? Pusti koronu, pusti političare, pusti teorije zavjere... Tebi je korona non-stop u glavi. Ne treba ni da je dobiješ, ti o njoj ionako neprestano razmišljaš. To ti je možda i gora varijanta. Izađi malo na vazduh, prošetaj. Izvedi malo djecu, ako ih imaš, u prirodu, stiglo je proljeće. Pročitaj neku lijepu knjigu, opusti se malo. Skreni misli na neku drugu temu, na neke ljepše strane života. Čovječe, opsjednut si s ovom temom!!! Ali bukvalno si opsjednut! Primjećuješ li ti to? Ovo ti je dobronamjeran savjet. A ti sad nastavi kako hoćeš.

Name

Dordo

04.04.2021 06:02

Sve takozvane Virus Doktore treba poslati na mali seminar u bilo koji Atomski institut -bar da nesto nauce-Ovako se igrju Generala poslije bitke kji su sve RATOVE izgubili-Imate pravo -da je TITO ziv bio bih GOLI OTOK pun od virus-Doktora-Ako nesto znate-lijecite narod ili idite ponovo u skolu.Nemojte mlatiti praznu slamu.Ako trena ja cu vam ur vremenu od 45 minuta neke stvari objasniti-Pozdrav

ODGOVORITE