Бијељина: Учинити све да избјегнемо потпуно затварање

Епидемиолошка ситуација на подручју града Бијељина, у вези са вирусом корона, и даље је неповољна, а вакцинација против овог вируса у бијељинском Дому здравља је у току и број вакцинисаних је 606, изјавио је данас командант Градског штаба за ванредне ситуације Љубиша Петровић.

Република Српска 19.03.2021 | 14:23
Бијељина: Учинити све да избјегнемо потпуно затварање

- На јучерашњем састанку са командантом Републичког штаба за ванредне ситуације Радованом Вишковићем обавијештени смо да динамика набавке вакцина у будућности још није позната, тако да не можемо прецизније одредити постојеће противепидемијске мјере.

Оно што знамо јесте да капацитети установа секундарне здравствене заштите, међу којима су и Болница „Свети Врачеви" у Бијељини и ковид болница у Бањи Дворови, нису попуњени и да оне могу да функционишу нормално у тренутном обиму - навео је Петровић.

Захтјеви ковид болнице у Бањи Дворови за финасијском помоћи и Дома здравља Бијељина за помоћ у заштитној опреми ће бити удовољени од стране Градске управе, додао је Петровић.

Он истиче да финансирање рада Болнице „Свети Врачеви" није у надлежности града Бијељина, али и да је свјестан озбиљности ситуације и да ће Град помоћи Болници тако што ће реализовати претходно донесене одлуке Штаба о помоћи овој установи са 300.000 конвертибилних марака и Дому здравља са 200.000 КМ.

- Упутићемо приједлог Републичком штабу за ванредне ситуације да дозволи спортске тренинге у мањим групама. Ако епидемиолошка ситуација дозвољава да дјеца иду у школу, не видим разлог зашто не би могла да иду и на тренинге.

Такође, јуче сам предложио команданту Републичког штаба да струка званично одреди редосљед и приоритете вакцинације. Мислим да се, поред осталих ствари, мора узети у обзир да неки грађани након прележане болести имају висок титар антитијела на овај вирус и могу сачекати на вакцинацију - сматра градоначелник Петровић.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МОПЕД

19.03.2021 13:36

Петровицу, слусамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

19.03.2021 16:23

Петровицу секта хоце да извлаци само новац. Болницу нека диспецер плаца. Нека смањи летове хеликоптера.

Name

ЦОWЕНД-21

19.03.2021 13:37

Цовид и проблем канибалства у Семберији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АС

19.03.2021 13:51

Зато и јесте тако стање како је сад са тенденцијом погоршања много команданата (комадант градског стаба комадант републицког комадант команданата ) и накраду страдали обични грађани а ови команданти се спасили!!Вакцинисали се на вријеме а “сића ко је сиса “нек умире !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неповољан

19.03.2021 13:53

Је вама мозак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЖ

19.03.2021 14:04

Лажна пандемија, лажна корона а ПРАВЕ мјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Гавран

20.03.2021 04:56

ДАЛИ ПОСОЈИ ЕВИДЕНЦИЈА О БРОЈУ ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ЗА ПРИМАЊЕ ВАКЦИНА, ДА НЕБИ ДОСЛО ДО НЕСПОРАЗУМА У ПРЕКОМЈЕРНОЈ НАБАВЦИ.А МОЗДА СУ И БЕСПЛАТНЕ,НАЈ БИТНИЈЕ ЈЕ НАЦИ МУСТЕРИЈУ.ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ