Bijeljina: Učiniti sve da izbjegnemo potpuno zatvaranje

Epidemiološka situacija na području grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, i dalje je nepovoljna, a vakcinacija protiv ovog virusa u bijeljinskom Domu zdravlja je u toku i broj vakcinisanih je 606, izjavio je danas komandant Gradskog štaba za vanredne situacije LJubiša Petrović.

Republika Srpska 19.03.2021 | 14:23
Bijeljina: Učiniti sve da izbjegnemo potpuno zatvaranje

- Na jučerašnjem sastanku sa komandantom Republičkog štaba za vanredne situacije Radovanom Viškovićem obaviješteni smo da dinamika nabavke vakcina u budućnosti još nije poznata, tako da ne možemo preciznije odrediti postojeće protivepidemijske mjere.

Ono što znamo jeste da kapaciteti ustanova sekundarne zdravstvene zaštite, među kojima su i Bolnica „Sveti Vračevi" u Bijeljini i kovid bolnica u Banji Dvorovi, nisu popunjeni i da one mogu da funkcionišu normalno u trenutnom obimu - naveo je Petrović.

Zahtjevi kovid bolnice u Banji Dvorovi za finasijskom pomoći i Doma zdravlja Bijeljina za pomoć u zaštitnoj opremi će biti udovoljeni od strane Gradske uprave, dodao je Petrović.

On ističe da finansiranje rada Bolnice „Sveti Vračevi" nije u nadležnosti grada Bijeljina, ali i da je svjestan ozbiljnosti situacije i da će Grad pomoći Bolnici tako što će realizovati prethodno donesene odluke Štaba o pomoći ovoj ustanovi sa 300.000 konvertibilnih maraka i Domu zdravlja sa 200.000 KM.

- Uputićemo prijedlog Republičkom štabu za vanredne situacije da dozvoli sportske treninge u manjim grupama. Ako epidemiološka situacija dozvoljava da djeca idu u školu, ne vidim razlog zašto ne bi mogla da idu i na treninge.

Takođe, juče sam predložio komandantu Republičkog štaba da struka zvanično odredi redosljed i prioritete vakcinacije. Mislim da se, pored ostalih stvari, mora uzeti u obzir da neki građani nakon preležane bolesti imaju visok titar antitijela na ovaj virus i mogu sačekati na vakcinaciju - smatra gradonačelnik Petrović.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MOPED

19.03.2021 13:36

Petrovicu, slusamo.

ODGOVORITE
Name

Borac

19.03.2021 16:23

Petrovicu sekta hoce da izvlaci samo novac. Bolnicu neka dispecer placa. Neka smanji letove helikoptera.

Name

COWEND-21

19.03.2021 13:37

Covid i problem kanibalstva u Semberiji.

ODGOVORITE
Name

AS

19.03.2021 13:51

Zato i jeste tako stanje kako je sad sa tendencijom pogoršanja mnogo komandanata (komadant gradskog staba komadant republickog komadant komandanata ) i nakradu stradali obični građani a ovi komandanti se spasili!!Vakcinisali se na vrijeme a “sića ko je sisa “nek umire !

ODGOVORITE
Name

Nepovoljan

19.03.2021 13:53

Je vama mozak!

ODGOVORITE
Name

LAŽ

19.03.2021 14:04

Lažna pandemija, lažna korona a PRAVE mjere.

ODGOVORITE
Name

Crni Gavran

20.03.2021 04:56

DALI POSOJI EVIDENCIJA O BROJU ZAINTERESOVANIH ZA PRIMANJE VAKCINA, DA NEBI DOSLO DO NESPORAZUMA U PREKOMJERNOJ NABAVCI.A MOZDA SU I BESPLATNE,NAJ BITNIJE JE NACI MUSTERIJU.POZDRAV

ODGOVORITE