Захвалност Србији и предсједнику Вучићу на солидарности

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са члановима Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, Жељком Комшићем и Шефиком Џаферовићем, а на састанку су констатовали да је претходних неколико година обиљежено побољшањем односа двије државе.

Босна и Херцеговина 18.03.2021 | 14:31
Захвалност Србији и предсједнику Вучићу на солидарности

Чланови Предсједништва БиХ изразили су захвалност Србији и предсједнику Александру Вучићу на солидарности у борби против пандемије вируса корона и донираним дозама вакцине, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

На састанку је истанкута важност интензивирања односа двије земље и рјешавање отворених питања путем искреног директног дијалога и то без учешћа трећих страна.

- Залажемо се за очување интегритета БиХ, као и Дејтонског мировног споразума који подразумијева два ентитета и три конститутивна народа у БиХ - казао је Селаковић током састанка у Сарајеву.

Додао је да је Србија захвална БиХ на приниципијелном и јасном ставу о непризнавању независности такозване државе Косово и подршци Србији у међународним организацијама по питању чланства самопроглашеног Косова.

На састанку је истакнут и значај јачања економске сарадње, која може да доведе до релаксирања политичке атмосфере у региону.

У том контексту као добра идеја оцењена је иницијатива мини-Шенген, јер је реч о потреби за повезивање земаља и народа на западном Балкану, али и за слободним протоком људи, роба, услуга и капитала и заједничком наступу на трећим тржиштима.

Саговорници су подржали иницијативу Вучића за одржавање економског форума у Београду.

Разговарано је и о важности инфраструктурних пројеката, а као приоритети издвојени су ауто-пут Београд - Сарајево и у наредном периоду разматрање реконструкције железничке мреже.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈЕСУ ЗАКИТИЛИ

18.03.2021 13:34

ЈЕСУ ГА ЗАКИТИЛИ СА 200 ЕУРА. ИДИОТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.03.2021 17:06

Сто рудоња не казе да има дупло вецу плату од Вуцица а од њега моли за помоц.

Name

БЛ

18.03.2021 14:15

Цини ми се да се садасњи односи БиХ и Србије крецу у правом смјеру јер се висе не састају са Додиком вец са дрзавом БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

18.03.2021 15:08

Захвална је и Србија вама јер машала добро знате трошити.Прави сте стручњаци у трошењу.Нас је срамота да вам то јавно кажемо па ћемо мало помало смањивати доток донација.А ви памет у главу па прионите на посао.Октените се свом народу.Уз братски поздрав из кабинета префсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

18.03.2021 16:28

Маму ван ј,,,м ви крадите а цекајте од ДРУГИ помоц. Теско НАМА ова пандемија ако потраје пар година 20% становника неце остати да зиви.

ОДГОВОРИТЕ