Zahvalnost Srbiji i predsjedniku Vučiću na solidarnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, a na sastanku su konstatovali da je prethodnih nekoliko godina obilježeno poboljšanjem odnosa dvije države.

Bosna i Hercegovina 18.03.2021 | 14:31
Zahvalnost Srbiji i predsjedniku Vučiću na solidarnosti

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću na solidarnosti u borbi protiv pandemije virusa korona i doniranim dozama vakcine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je istankuta važnost intenziviranja odnosa dvije zemlje i rješavanje otvorenih pitanja putem iskrenog direktnog dijaloga i to bez učešća trećih strana.

- Zalažemo se za očuvanje integriteta BiH, kao i Dejtonskog mirovnog sporazuma koji podrazumijeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH - kazao je Selaković tokom sastanka u Sarajevu.

Dodao je da je Srbija zahvalna BiH na prinicipijelnom i jasnom stavu o nepriznavanju nezavisnosti takozvane države Kosovo i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama po pitanju članstva samoproglašenog Kosova.

Na sastanku je istaknut i značaj jačanja ekonomske saradnje, koja može da dovede do relaksiranja političke atmosfere u regionu.

U tom kontekstu kao dobra ideja ocenjena je inicijativa mini-Šengen, jer je reč o potrebi za povezivanje zemalja i naroda na zapadnom Balkanu, ali i za slobodnim protokom ljudi, roba, usluga i kapitala i zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

Sagovornici su podržali inicijativu Vučića za održavanje ekonomskog foruma u Beogradu.

Razgovarano je i o važnosti infrastrukturnih projekata, a kao prioriteti izdvojeni su auto-put Beograd - Sarajevo i u narednom periodu razmatranje rekonstrukcije železničke mreže.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

JESU ZAKITILI

18.03.2021 13:34

JESU GA ZAKITILI SA 200 EURA. IDIOTI.

ODGOVORITE
Name

Borac

18.03.2021 17:06

Sto rudonja ne kaze da ima duplo vecu platu od Vucica a od njega moli za pomoc.

Name

BL

18.03.2021 14:15

Cini mi se da se sadasnji odnosi BiH i Srbije krecu u pravom smjeru jer se vise ne sastaju sa Dodikom vec sa drzavom BiH.

ODGOVORITE
Name

GRUJO

18.03.2021 15:08

Zahvalna je i Srbija vama jer mašala dobro znate trošiti.Pravi ste stručnjaci u trošenju.Nas je sramota da vam to javno kažemo pa ćemo malo pomalo smanjivati dotok donacija.A vi pamet u glavu pa prionite na posao.Oktenite se svom narodu.Uz bratski pozdrav iz kabineta prefsjednika.

ODGOVORITE
Name

Uhh

18.03.2021 16:28

Mamu van j,,,m vi kradite a cekajte od DRUGI pomoc. Tesko NAMA ova pandemija ako potraje par godina 20% stanovnika nece ostati da zivi.

ODGOVORITE