Завршено суђење Халиду: Соња се није појавила а њен адвокат тражио драстичну казну!

Завршним речима тужилаштва и одбране данас је у бањалучком Основном суду завршен судски поступак против естрадног уметника Халида Муслимовића оптуженог за наношење телесних повреда држављанки Аустралије Соњи Башић.

Магазин 10.02.2021 | 17:51
Завршено суђење Халиду: Соња се није појавила а њен адвокат тражио драстичну казну!

Бањалучки тужилац изјавио је да је током суђења у потпуности доказана кривица Муслимовића, те је затражио од суда да оптуженог казни у складу са законом.

 

– Оштећена је током сведочења детаљно описала ток и хронологију догађаја. Њена изјава поткрепљена је налазом вештака судске медицине и оптужба сматра да се без било какве сумње критични догађај одиграо онако како је то наведено у оптужници – рекао је тужилац.

Додао је како је доказано да је Сониа Башић задобила телесне повреде, као и да јој је оптужени претио.

Иако се оштећена данас није појавила у судници, њен правни заступник и бањалучки адвокат затражио је да Муслимовић буде драстично кажњен.

– Све је ово урађено са циљем да се женска особа застраши, а оптужени и данас шаље претеће поруке Башићевој – истакао је адвокат.

Адвокат оптуженог у завршној речи је изјавио да тужилаштво није доказало кривицу Муслимовића, те да је једина права жртва у целом случају управо његов брањеник.

– Оштећена се није могла изјаснити током сведочења које је повреде задобила. Зашто цели случај није одмах пријавила то вече када се и наводно догодио. Није га пријавила, јер је била у алкохолисаном стању, онда би све било другачије – изјавио је адвокат затраживши од суда да ослободи кривице његовог клијента.

Оптужени Халид Муслимовић изјавио је да већ две и по године, он и његова породица трпе медијски притисак. 

– По Бањалуци се прича да ће ме сахранити, да су и суд и тужилаштво њени. Мени је тужилац на почетку свега рекла да платим 100.000 евра и да ће одустати од оптужнице, али ја сам то одбио – изјавио је Муслимовић.

Извор: Курир.рс/Српскаинфо фото: принтсцреен

 

Коментари / 0

Оставите коментар