Три године од смрти Глоговца: Потресне сцене у Алеји великана!

На данашњи дан навршава се тачно три године од преране смрти једног од најталентованијих глумаца са наших простора Небојше Глоговца.

Магазин 09.02.2021 | 20:14
Три године од смрти Глоговца: Потресне сцене у Алеји великана!

Сви смо га волели и дивили се његовом глумачком умећу, а на дан када је осванула вест да смо остали без њега, нема оног ко није заплакао.

Небојша Глоговац почива у Алеји великана на Новом гробљу у Београду, где су се данас окупили његови најближи како би одржали помен. Његов отац, који је иначе свештеник, био је на помену, као и Глоговчева удовица Милица Шћепановић и његов син.

Тужна сцена је била на гробљу поред Глоговчевог гроба, а видно је да његови најмилији не могу ни данас да се помире са тим да га више нема.

Небојша Глоговац је преминуо у Београду у 48. години, након борбе са опаком болешћу.

У дану када се навршава три године од смрти глумца Небојше Глоговца, гост Курир телевизије био је писац и новинар Александар Ђуричић који је написао књигу о његовом животу и делу "Глоги".

Ђуричић каже да је током истраживања за књигу о Глоговцу открио глумчеве многобројне таленте о којима су му причали људи блиски глумцу.

"Он је био мајстор за многе ствари. Писао је песме, од студентских дана па до краја. Писао је за себе, без жеље да их објављује. Кувао је, возио је моторе и коле, играо је табле, правио је нека уметничка дела од дрвета итд", рекао је писац.

Он је истакао да је за потребе књиге интервјуисао 70-ак људи, од чега е 40-ак сведочења завршило у књизи.

Најтежи део био је сам разговор са оцем Небојше Глоговца, Милованом. "Кад сам смогао храбрости да позовем и објасним шта сам хтео, после је све текло. Отац је свештеник, а разговор је био толико пријатан, нисам видео ниједну сузу, него понос и неку лепу емоцију", закључио је Ђуричић.

Извор: курир.рс фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Поцивај

09.02.2021 21:54

У миру наса легендо.Никада те нецемо заборавити.

ОДГОВОРИТЕ