Tri godine od smrti Glogovca: Potresne scene u Aleji velikana!

Na današnji dan navršava se tačno tri godine od prerane smrti jednog od najtalentovanijih glumaca sa naših prostora Nebojše Glogovca.

Magazin 09.02.2021 | 20:14
Tri godine od smrti Glogovca: Potresne scene u Aleji velikana!

Svi smo ga voleli i divili se njegovom glumačkom umeću, a na dan kada je osvanula vest da smo ostali bez njega, nema onog ko nije zaplakao.

Nebojša Glogovac počiva u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, gde su se danas okupili njegovi najbliži kako bi održali pomen. Njegov otac, koji je inače sveštenik, bio je na pomenu, kao i Glogovčeva udovica Milica Šćepanović i njegov sin.

Tužna scena je bila na groblju pored Glogovčevog groba, a vidno je da njegovi najmiliji ne mogu ni danas da se pomire sa tim da ga više nema.

Nebojša Glogovac je preminuo u Beogradu u 48. godini, nakon borbe sa opakom bolešću.

U danu kada se navršava tri godine od smrti glumca Nebojše Glogovca, gost Kurir televizije bio je pisac i novinar Aleksandar Đuričić koji je napisao knjigu o njegovom životu i delu "Glogi".

Đuričić kaže da je tokom istraživanja za knjigu o Glogovcu otkrio glumčeve mnogobrojne talente o kojima su mu pričali ljudi bliski glumcu.

"On je bio majstor za mnoge stvari. Pisao je pesme, od studentskih dana pa do kraja. Pisao je za sebe, bez želje da ih objavljuje. Kuvao je, vozio je motore i kole, igrao je table, pravio je neka umetnička dela od drveta itd", rekao je pisac.

On je istakao da je za potrebe knjige intervjuisao 70-ak ljudi, od čega e 40-ak svedočenja završilo u knjizi.

Najteži deo bio je sam razgovor sa ocem Nebojše Glogovca, Milovanom. "Kad sam smogao hrabrosti da pozovem i objasnim šta sam hteo, posle je sve teklo. Otac je sveštenik, a razgovor je bio toliko prijatan, nisam video nijednu suzu, nego ponos i neku lepu emociju", zaključio je Đuričić.

Izvor: kurir.rs foto: printscreen

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pocivaj

09.02.2021 21:54

U miru nasa legendo.Nikada te necemo zaboraviti.

ODGOVORITE