Студент поријеклом из БиХ убијен у суботу у Лондону

- Студент поријеклом из БиХ Свен Баџак убијен је општини Килберн у Лондону, јавио је лист "Ивнинг стандард".

Босна и Херцеговина 08.02.2021 | 08:24
Студент поријеклом из БиХ убијен у суботу у Лондону

Лист наводи да је Баџак избоден након што су он и његов шеснаестогодишњи пријатељ бјежали од групе младића који су их напали испред продавнице у суботу, 6. фебруара, око 6.40 часова.

Баџаков пријатељ ушао је у локални супермаркет "Тескос", док је млади студент нападнут када је пао на земљу. Из полиције је члановима породице речено да нису сигурни да ли је Баџаку нанесена смртна повреда када је убоден у груди или у стомак.

Њагова мајка Јасна Баџак /49/, која је емигрирала у Велику Британију из бивше Југославије, изјавила је да је Свен желио да постане адвокат и да је имао јединствене вјештине за дебату, те да је због тога једног дана могао постати и премијер.

Јасна Баџак нагласила је да је њен син избјегавао насиље, те да никада није помислила да би нешто такво могло да му се догоди.

Главни инспектор детектив Дарен Џоунс, који води истрагу о смрти младића, изјавио је да ће полиција подржати породицу убијеног током истраге, те да његов тим чине веома искусни службеници који ће напорно радити како би пронашли и ухапсили одговорне за убиство Свена Баџака.

Инспектор Гај Елвуд из Основне командне јединице сјеверозападног дијела Лондона изјавио је да се ради о варварском нападу на јавном мјесту и да ће, као посљедица тога, бити размјештено више службеника на улицама у наредним данима.

Он је додао да насиљу нема мјеста на улицама и позвао становништво да пријави било какву информацију која би могла да помогне хапшењу одговорних за убиство.

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

А...

08.02.2021 08:34

Коме се обратити??? Родитељ се обраћа по неколико пута родитељима, школи, педагозима и психолозима који су у школи запослени, нема одговорности и све се гура даље од себе, окрећу се леђа. Ово све је слика прилика неодговорног народа, популације, грозота! Насиље на интернету и то међу дјецом из разреда, једни другима хакују налоге, профиле, то изазива и распирује мржњу, вулгарни су, пљују се, туку!!! Шта ради министарство по том питању!!! Ништа, апсолутно ништа!!! А родитељи, стварно не знам како вас не занима да томе станете у крај да дјеца одрастају у бољем свијету и постану људи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2021 10:33

Па на који се географски простор ово односи,што пишеш?

Name

Драган

08.02.2021 08:42

Толике камере и технологија мобилни тел и они као не могу наци . Да је убијен енглез насли би одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.02.2021 08:55

стета за младица свена бадјека некаму господ буде милостив његовој мајци нека подари стрпљења снаге да све издрзи младје и није требо тако да заврси покојму дуси а убицама треба судит по дусановом закону главу за главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

08.02.2021 14:57

Трули запад, масакри у сколама, на улици, мора неко водити и одрасло дијете у сколу као да је дебил и ма да и то не гарантује сигурност.... Код нас су била златна времена а западно зло све висе пристизе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још трулији исток

08.02.2021 17:30

...на који иду само будале! Тамо немаш никаквих слобода, све цензурисано. Да се пожалиш на власт, поједете мрак... Ништа није на вријеме, све касни и сви се праве луди. Апатија гора него било гдје на свијету...

Name

Цути ти о било коме

08.02.2021 22:01

Док ти је земља опљацкана и разваљена ко звецка, заробљена у трулом систему, обесправљенум градјанима, безакоњу, сиромаству и биједи, најгора по свему у Европи и медју најгорим у свијету,немас право помињати никога. Ста тебе заболи ста је у Русији, како је русима, није то твоја брига или због неког зла и јесте.... итд...Брини се о цемеру и јаду у ста се претвори ова дрзава БиХ.....