После више од 5 сати завршено саслушање глумице Милене!

Глумица Милена Радуловић, која је са још четири девојке пријавила првог човека угледног београдског студија за глуму Мирослава Мику Алексића за силовање и сексуално злостављање, јутрос је нешто пре 11 часова стигла у Тужилаштво, у зграду Палате правде у Београду.

Магазин 20.01.2021 | 17:05
После више од 5 сати завршено саслушање глумице Милене!

Она је данас у Тужилаштву провела више од 5 часова, а из Палате правде је изашла после 16 сати. Миленини адвокати су на самом изласку из Палате у Савској били јасни - да нису у могућности да дају ни изјаве, нити друге информације у вези са случајем.

У Тужилаштву је за сутра ујутру у 9 часова заказано саслушање глумице Иве Илинчић. 

Глумица је стигла у пратњи својих адвоката - Југослава Тинтора и Дениса Бећировића. Након саслушања њен адвокат, Денис Бећировић, казао је да истрага није отворена за јавност и да је тужилац донео наредбу да се никакве информације из предмета не шире.

Бећировић је навео да једино што може да каже је да ће се истрага наставити саслушавањем глумице Иве Илинчић и да претпоставља да ће се следеће седмице наставити са саслушањем сведока и оштећених. Упитан да ли зна за нове пријаве против Алексића, Бећировић је казао да нема такве информације, али да је чуо да се још оштећених јавља полицији. "Ако је то заиста тачно биће проширења истраге", рекао је Бећировић Тањугу.

Прецизирао је да адвокатски тим Радуловића заступа још три девојке. На питање како је Милена поднела данашње саслушање, Бећировић каже тешко и у моментима "заиста јако тешко". Она је раније, у потресној исповести, испричала да је професор Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године, када је она имала 17, а он 61 годину.

Након њене исповести, још девојака се јавило и пријавило Алексића за силовање и сексуално узнемиравање. Алексић је саслушан у понедељак у Тужилаштув и том приликом је негирао кривицу, а одређен му је притвор до 30 дана.

Осумњичен је за осам силовања и седам кривичних дела недозвољене полне радње, учињених у периоду од 2008. до 2020. године.

Милена је данас била једина саслушана док ће остале девојке које су га пријавиле бити саслушане наредних дана.

Испред здања у Савској, Милену чекају да изађе и њени родитељи. Подсетимо, они су пре неколико дана у изјави за Курир рекли да Милена има њихову безрезервну подршку.

Извор: курир.рс Фото: Ана Паунковић

Коментари / 0

Оставите коментар