Шта су демократе пребацивале Трампу у резолуцији

Чланови доњег дома Конгреса из Демократске странке представили су резолуцију о опозиву одлазећег предсједника.

Свијет 11.01.2021 | 21:56
Шта су демократе пребацивале Трампу у резолуцији

Приједлог, између осталог, садржи и члан којим се Трамп оптужује за подстицање побуне и говори о његовој потенцијалној одговорности за упад дијела присталица у комплекс Капитол хила током конгресне потврде резултата гласања Електорског колеџа предсједничких избора на којима је побиједио Џозеф Бајден.

У резолуцији се истиче да се Трамп обратио протестном скупу својих присталица непосредно прије него што се један дио њих упутио према Капитол хилу. Указано је да је начин на који им се обратио охрабрио и очекивано довео до незаконитих поступака који су се догодили, преноси Глас Америке.

Они су затражили сагласност за усвајање резолуције којом би се од америчког потпредсједника Мајка Пенса затражило да покрене 25. амандман на основу кога би одлазећи предсједник Трамп био разријешен дужности.

Републикански чланови Представничког дома одбацили су захтјев демократа за покретање 25. амандмана против Трампа, чиме су блокирали хитно разматрање тог питања.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

израелац

11.01.2021 21:19

Републиканци а не воле републику већ насиље и хушкање на насиље и воле предсједника који не воли своју устав... занимљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

12.01.2021 12:26

Јаране, Америка је Република, колико и БиХ (није Република). Америка је федерална држава, састављена од америчких државица, које чине САД.