Искусни дипломата Бурнс на челу ЦИА

Будући предсједник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден објавио да ће искусни дипломата Вилијам Бурнс бити нови директор Централне обавјештајне агенције (ЦИА).

Свијет 11.01.2021 | 13:39
Искусни дипломата Бурнс на челу ЦИА

Бурнс (64) је био абасадор у Русији и Јордану и у Стејт дипартменту је већ 33 године. 

Био је замјеник Државног секретара САД прије одласка у пензију 2014. гдодине.

Барнс је прошле године написао низ жестоко критичких чланака о политикама администрације Доналда Трампа.

"Бил Бурнс је дипломата за примјер са деценијама искуства на свјетској сцени, чувајући безбједност и сигурност наших грађана и државе. Дијели са мном дубоко увјерење да обавјештајни пословни морају бити аполитични и да посвећени обавјештајни професионалци који служе нашој нацији заслужују захвалност и поштовање. Амбасадор Бурнс доноси знање, расуђивање и перспективу да морамо спријечити и супротставити се пријетњама прије него дођу до наших обала. Амерички грађани ће моћи да спавају мирно са њим на челу ЦИА", казао је Бајден.

(Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игипоп

11.01.2021 12:53

Значи скуп пензионера у новој администрацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

11.01.2021 13:02

Сређујте стање у држави послије оног лудака. Тако ће доћи на ред и стање у БиХ, те скидање 'лудачке кошуље' са најљепше државе свијета која има најгоре политичаре. Босне наравно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најљепса на свијету

11.01.2021 14:21

Није то носталгицна констатација, него огромне вецине која је све недаце просла и зиви у истој без обзира на било какве ратлицитости, сто је за респект..... Јос да(истиснемо нељудску политику бахатих криминалаца) будемо свијеснији тога блага сто имамо, висе медјуљудског постовања, разумијевања, увазавања, рада, реда, , истински рај на земљи од користи свима нама (а тако нас је мало).....

Name

Суx де луx

11.01.2021 13:16

Аааа па све млади кадар!

ОДГОВОРИТЕ