Iskusni diplomata Burns na čelu CIA

Budući predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden objavio da će iskusni diplomata Vilijam Burns biti novi direktor Centralne obavještajne agencije (CIA).

Svijet 11.01.2021 | 13:39
Iskusni diplomata Burns na čelu CIA

Burns (64) je bio abasador u Rusiji i Jordanu i u Stejt dipartmentu je već 33 godine. 

Bio je zamjenik Državnog sekretara SAD prije odlaska u penziju 2014. gdodine.

Barns je prošle godine napisao niz žestoko kritičkih članaka o politikama administracije Donalda Trampa.

"Bil Burns je diplomata za primjer sa decenijama iskustva na svjetskoj sceni, čuvajući bezbjednost i sigurnost naših građana i države. Dijeli sa mnom duboko uvjerenje da obavještajni poslovni moraju biti apolitični i da posvećeni obavještajni profesionalci koji služe našoj naciji zaslužuju zahvalnost i poštovanje. Ambasador Burns donosi znanje, rasuđivanje i perspektivu da moramo spriječiti i suprotstaviti se prijetnjama prije nego dođu do naših obala. Američki građani će moći da spavaju mirno sa njim na čelu CIA", kazao je Bajden.

(Agencije) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Igipop

11.01.2021 12:53

Znači skup penzionera u novoj administraciji

ODGOVORITE
Name

Bravo

11.01.2021 13:02

Sređujte stanje u državi poslije onog ludaka. Tako će doći na red i stanje u BiH, te skidanje 'ludačke košulje' sa najljepše države svijeta koja ima najgore političare. Bosne naravno!!

ODGOVORITE
Name

Najljepsa na svijetu

11.01.2021 14:21

Nije to nostalgicna konstatacija, nego ogromne vecine koja je sve nedace prosla i zivi u istoj bez obzira na bilo kakve ratlicitosti, sto je za respekt..... Jos da(istisnemo neljudsku politiku bahatih kriminalaca) budemo svijesniji toga blaga sto imamo, vise medjuljudskog postovanja, razumijevanja, uvazavanja, rada, reda, , istinski raj na zemlji od koristi svima nama (a tako nas je malo).....

Name

Sux de lux

11.01.2021 13:16

Aaaa pa sve mladi kadar!

ODGOVORITE