Могуће покретање истраге због Трамповог позива

Тужиоци, адвокати, правни ескперти и неки званичници позвали су да се спроведе кривична истрага како би се утврдило да ли је Трамп прекршио законе.

Свијет 05.01.2021 | 08:59
Могуће покретање истраге због Трамповог позива

И то законе о изборним преварама када је у суботу телефоном позвао званичнике у Џорџији да "пронађу" 11.870 гласова који би изборни резултат у овој држави преокренули у његову корист, јавља Си-Ен-Ен.

Иако пут до савезног кривичног поступка против актуелног председника не би био једноставан, званичници у Џорџији наводе да држава разматра спровођење озбиљне истраге о овом случају који је већ прослеђен Федералном истражном бироу (ФБИ).

И док је реализација истраге можда ипак могућа, друга ствар је доказивање Трампове намере да почини кривично дело, наводи америчка телевизија.

Актуелни председник САД би се највероватније суочио са поротом уколико би био оптужен, а тужиоци би морали да докажу шта је он тачно мислио у том позиву.

Кривично гоњење бивших председника у САД је нечувено у модерно време, а председништво има огромну моћ која штити Трампа, додаје Си-Ен-Ен.

Новоизабрани председник Џозеф Бајден је наговестио да би желео да земља крене напред, а не да се задржава на скандалима из времена Трамповог мандата, као и да ће одлуке препустити Министарству правде.

Уколико буде покренут, случај против Трампа би могао да потраје.

"У случају да он заиста победи на изборима путем преваре, доказивање његове намере могао би да буде тежак задатак за тужилаштво", констатује још америчка телевизијска мрежа Си-Ен-Ен.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нови Јорк

05.01.2021 08:12

Можете му пљунути под прозор са свим вашим “демократским” истрагама већ четири године Сјеме вам се утрло либерално

ОДГОВОРИТЕ
Name

бледа

05.01.2021 08:29

додикова ,КОПИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неда се

05.01.2021 08:52

Мозда ће сад купити гласове. Свашта се надати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

05.01.2021 09:05

Каква су ово времена кад будале долазе на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.01.2021 09:26

Колико су пријављивање очигледне крађе и пријављивање, то нико није хтио ни да саслушај ни да погледа пријаве а ТРАМПА хватају за сваку ријеч и обрћу је како коме паше, као да су их учили наши политичари и судије, добро је у нечему бити први цијели свијет можемо научити свим манифетлуцима

ОДГОВОРИТЕ