Ускоро издавање сертификата вакцинисанима?

Предсједник Русије Владимир Путин наредио је влади да почне да разматра могућност издавања сертификата за путовања у иностранство људима који су примили домаћу вакцину против короне, пише у документу Кремља који се појавио данас.

Свијет 04.01.2021 | 14:28
Ускоро издавање сертификата вакцинисанима?

У документу пише да је влади наложено да направи сертификате који ће бити међународно признати, преноси Ројтерс.

Русија, која је четврта земља у свијету по броју обољелих од корона вируса, улаже много наде у домаће вакцине, које су почеле да се дају широј популацији прошлог мјесеца, додаје се у тексту Ројтерса.

Више од 800.000 људи је досад вакцинисано у Русији, а 1,5 милиона вакцина је дистрибуирано до бројних медицинских центара у земљи, рекао је министар здравља Михаил Мурашко у суботу.

Свако ко се вакцинисао могао је од 1. јануара да добије електронски сертификат о вакцинацији, додао је Мурашко.

Агенција ТАСС додаје да министарство здравља прави базу података о томе ко се све вакцинисао.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мурија

04.01.2021 13:52

И кад се дојде у УСА амери це да казу не признају руске вакцине и опет сран.е .

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБ

04.01.2021 14:12

Путрин НАРЕДИО.. то постоји јос једино у Русији и С. Кореји. Ни сами Руси га не велицају колико га уздизу наси. Питање свих питања 'ста це бити послије Путина'? Постојао је један код нас, један којем смо пјевали и након Тита Тито. Онда се то 'након њега' скроз неславно заврсило, катастрофално. Неце ваљда и мајцица Русија након њиховог Тита пуци ко балон од сапуница? ..а мозда је њихов Тито вјецан?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

04.01.2021 15:06

И ста,хоцемо ли носати сертификат стално са собом.Или цемо бити градјани другог реда ако га не носимо.Гдје су сад оне црнцуге сто протествују због расизма и угрозавања њихових права,сто се сад не побуне због короне и сертификата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.01.2021 16:58

Ти си једна необразована и безобразна сељацина, при томе си и расиста. Битанго по Кривицном закону БиХ забрањено је сирење расне националне и вјерске нетрпељивости, а називањем неког "црнцугом" је бас то по дефиницији. Поред тога сто овдје сирис теорије завјере и подстицес на непостовање епидемиолоских мјера сто је узгред буди рецено такодје кривицно дјело сад си се поцео и бахатити омаловазавајуци људе друге боје козе. Пробај јос једном направити такву глупост и лицно цу поднијети кривицну пријаву против тебе Одјељењу за сузбијање високотехнолоског криминала МУП-а РС за наведена кривицна дјела па нека те макар мало испитају, кад ти вец нису досли на врата по слузбеној дузности за висемјесецни несебицан рад на русењу напора у сузбијању епидемије и позивања људи да се оглусују о препоруке и наредбе надлезних органа.

Name

Андриц

04.01.2021 19:50

За ре:хахахах,комедија си.Видим да и даље туцес рецке кад видис моје име.Свака цаст,упоран си,вјерно ме пратис,Реx.А могао си се бар удостојити да ми цеститас нову годину,било би лијепо од тебе.И да,слободно посаљи Лукаца лицно да ми додје на врата...

Name

Ајде

05.01.2021 10:50

Пази сто си га препао реx....сто јел треба Андриц да се клања соросевим црнцима, његовој пландемији и промотерима исте??? Не знам ста могу реци за особе које не виде о цему се заправо ради осим да их сазаљевам.

Name

Тадивоје

04.01.2021 15:18

Само се бодите полупанци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

електрицар бандерас

04.01.2021 19:45

Путко је дио белосветских хохстаплера и квазиелите који муце народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гу

05.01.2021 17:46

А шта са оним који немогу примити вакцину, због хроничних болести или алергија?

ОДГОВОРИТЕ