Многе земље већ закорачиле у 2021. годину

Становници многих земаља већ су дочекали Нову годину и опростили се од 2020. током које је завладала пандемија вируса корона, дешавали се масовни протести, а предсједник САД Доналд Трамп није желио да призна пораз на изборима, пише "Дојче веле".

Свијет 31.12.2020 | 17:40
Многе земље већ закорачиле у 2021. годину

Нова 2021. већ је стигла у Самоу и дијелова Кирибатија, као и Нови Зеланд, Аустралију, области Русије, као и на Папуа Нову Гвинеју, Индинезију, Јужну и Сјеверну Кореју, Јапан и Фиџи.

Власти Јужне Кореје забраниле су приватна окупљања за више од пет људи, а затворена су и туристичка мјеста најмање до недјеље, 3. јануара.

У Сјеверној Кореји, која тврди да није регистрован ниједан случај заразе, објављени су снимци људи који су се окупили на централном тргу у Пјонгјангу, како би гледали пјеваче и плесаче.

У Сиднеју је приређен величанствен ватромет, а становници су могли да се окупе само у том подручју, под условом да имају резервисано мјесто у ресторанима. Ватромет је отказан у Брисбејну и Златној обали.

Прослава Нове године на Новом Зеланду била је "мање-више уобичајена", људи су се окупили да гледају ватромет у Окланду и другим градовима.

Државна телевизија Новог Зеланда НЗТВ објавила је да је 488 људи "имало срећу да на вријеме изађе из карантина и прослави Нову годину".

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крко

31.12.2020 18:28

И? Је ли им сад нешто боље?

ОДГОВОРИТЕ