Помоћ од 15,9 милиона евра за страдале у потресу

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је вечерас да је Влада обезбиједила 120 милиона куна /око 15,9 милиона евра/ помоћи за подручја страдала у данашњем земљотресу, од чега 100 милиона за сисачку жупанију, а десет за загребачку.

Регион 29.12.2020 | 22:52
Помоћ од 15,9 милиона евра за страдале у потресу

- То није све, него само почетак - рекао је Пленковић новинарима након састанка ужег кабинета Владе.

Пленковић је нагласио да ће новац бити уплаћен већ сутра на рачуне жупанија, те апеловао да се помоћ правилно распореди, да би је добили сви којима је потребна и да се то ради путем Црвеног крста.

Он је на почетку конференције за новинаре изразио саучешће породицама страдалих у данашњем разорном земљотресу од 6,2 степена Рихтерове скале, чији је епицентар био у Петрињи.

Пленковић је данас обишао Петрињу, Сисак, Покупско и Глину, а након тога се вратио у Загреб гдје је вечерас одржан састанак ужег кабинета владе.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сипс

29.12.2020 23:16

Ја како знате одмах срати и гадјати се милионима а сића раја неће видјет фенинга,јебо вас отац лоповски постајете ми занимљиви ,бољи сте од задруге и од фарме,први сте по гледаности и свака вам част држите нам пажњу од рата на овамо,боли вас брига за мртве и поврједјене стоко лажљива,урадићете сада пар кућа и курчити се пар година,дабогда вас сљуљо земљотрес п.с.све главешине бивше југе осим црногораца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

30.12.2020 06:05

Је било и после рата помоц од европе,али ако немас куцу или стан1/1 неце добит ниста али иако се деси неким цудом да добију помоц моци це купити само један прозор а људи остали без крова над главом.Јер има низ услова које ако не испуњва објекат добицес сипак и низ перипетија

ОДГОВОРИТЕ