Pomoć od 15,9 miliona evra za stradale u potresu

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras da je Vlada obezbijedila 120 miliona kuna /oko 15,9 miliona evra/ pomoći za područja stradala u današnjem zemljotresu, od čega 100 miliona za sisačku županiju, a deset za zagrebačku.

Region 29.12.2020 | 22:52
Pomoć od 15,9 miliona evra za stradale u potresu

- To nije sve, nego samo početak - rekao je Plenković novinarima nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Plenković je naglasio da će novac biti uplaćen već sutra na račune županija, te apelovao da se pomoć pravilno rasporedi, da bi je dobili svi kojima je potrebna i da se to radi putem Crvenog krsta.

On je na početku konferencije za novinare izrazio saučešće porodicama stradalih u današnjem razornom zemljotresu od 6,2 stepena Rihterove skale, čiji je epicentar bio u Petrinji.

Plenković je danas obišao Petrinju, Sisak, Pokupsko i Glinu, a nakon toga se vratio u Zagreb gdje je večeras održan sastanak užeg kabineta vlade.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sips

29.12.2020 23:16

Ja kako znate odmah srati i gadjati se milionima a sića raja neće vidjet feninga,jebo vas otac lopovski postajete mi zanimljivi ,bolji ste od zadruge i od farme,prvi ste po gledanosti i svaka vam čast držite nam pažnju od rata na ovamo,boli vas briga za mrtve i povrjedjene stoko lažljiva,uradićete sada par kuća i kurčiti se par godina,dabogda vas sljuljo zemljotres p.s.sve glavešine bivše juge osim crnogoraca

ODGOVORITE
Name

Tako

30.12.2020 06:05

Je bilo i posle rata pomoc od evrope,ali ako nemas kucu ili stan1/1 nece dobit nista ali iako se desi nekim cudom da dobiju pomoc moci ce kupiti samo jedan prozor a ljudi ostali bez krova nad glavom.Jer ima niz uslova koje ako ne ispunjva objekat dobices sipak i niz peripetija

ODGOVORITE