Државна изборна комисија крши Устав, одговараће

Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је да "Државна изборна комисија крши Устав, а то је кривично дело, и о томе је требало да размисле".

Регион 29.12.2020 | 07:53
Државна изборна комисија крши Устав, одговараће

"Сви који су прекршили Устав и законе ове државе одговараће" написао је на Твитер налогу Кривокапић.

Скупштина Црне Горе расправљала је јуче о измјенама Закона о слободи вјероисповести након што је потврдила мандат посланици владајуће већине иако је то претходно одбила да уради Државна изборна комисија.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић казао је да покушај опструкције ДИК-а је нешто што историја црногорског, европског и свјетског парламентаризма не памти.

Државна изборна комисија одбила је вечерас да верификује мандат новој посланици владајуће коалиције јер како наводе није било кворума на почетку сједнице парламента.

Посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) и бивши премијер Душко Марковић новинарима у парламенту је казао да су за опозицију одлуке Скупштине нелегитимне и неважеће.

"Позивам међународну заједницу да одговорно сагледа овакво понашање већине и са нама покуша обезбедити владавину права и поштовање политичког система", казао је он.

Казао је да је на сцени скандалозно, неприхватљиво и противуставно понашању већине и најавио подношење пријава.

(Бета)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

име

29.12.2020 07:15

Почео је пријетит

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИРКУС

29.12.2020 07:54

ЈА СТВАРНО НЕ ЗНАМ ГЛЕДАЈУ ЛИ ОВИ ЗАПАДЊАЦИ ГДЈЕ СУ ОНИ УВЕЛИ ДЕМОКРАТИЈУ. И ШТО НЕ ПРОЧИТАШЕ ОНУ ИЗРЕКУ ПУЧИНА ЈЕ СТОКА ВЕЛИКА. ЧУЈ ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ОЦЈЕЊУЈЕ ИМА ЛИ НЕГДЈЕ КВОРУМА. ПА ОВО ЈЕ ЛУДИЛО. СТВАРНО ПОТПУНИ ЛУДАЦИ. КО СУ ОНИ ДА ОЦЈЕНУЈУ КВОРУМ БИЛО ГДЈЕ.

Name

Коста

29.12.2020 07:19

Сви диктатори су исти.Заробе институције,народ осиромаше,изборе покраду и помоћу ЛАЖНИХ посланика фингирају демократију.Црногорци су успјели да у немогућим условима побједе диктатора али још морају да ослободе институције ДИК,Тужилаштво и Судство.Нека им је са срећом СЛОБОДА!А нама са овако килавом и корумпираном опозицијом нека је Бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ;Коста

29.12.2020 08:13

Свака част јесу се и ослободили ко и ми у Бањалуци долази градонацелник који живи данас а по схватањима је у средњем вијеку.Стета млад цовјек још већа штета за цјелокупо образовање у РС каке кадрове образује КЛЕРО НАЦИОНАЛИСТЕ!!

Name

Па

29.12.2020 08:25

Без помоци медјународне заједнице Балканска мафија политицкотајкунска хоботница се не мозе разбити народ растјеран немоцан разбијенопљацкан робовласницко друство у 21 вијеку!!!

Name

А тај

29.12.2020 09:04

Проблем их врти у круг.

Name

Вирус

29.12.2020 09:52

Ајд нелупај па ова медјународна заједница и јесу мафијаси зато и трпе ове насе док им слузе

Name

Коста

29.12.2020 12:52

Мислио сам да свака нормална особа подржава правдољубивост Драшка Станивуковића и Здравка Кривокапића.Они сметају само диктаторима,додику и милу ђуканезеу јер су свјесни да су их начели и да неће још дуго остати у седлу.Исто стање у државној каси су затекли и Станивуковић и Кривокапић.Вишемилионске дугове и огромне губитке у јавним предузећима и установама.Ухватили су се у коштац с проблемима и сигурнонће их ријешити упркос опструкцијама тежимских тужилаца и судија.Вријеме ће показати..