Državna izborna komisija krši Ustav, odgovaraće

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da "Državna izborna komisija krši Ustav, a to je krivično delo, i o tome je trebalo da razmisle".

Region 29.12.2020 | 07:53
Državna izborna komisija krši Ustav, odgovaraće

"Svi koji su prekršili Ustav i zakone ove države odgovaraće" napisao je na Tviter nalogu Krivokapić.

Skupština Crne Gore raspravljala je juče o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovesti nakon što je potvrdila mandat poslanici vladajuće većine iako je to prethodno odbila da uradi Državna izborna komisija.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da pokušaj opstrukcije DIK-a je nešto što istorija crnogorskog, evropskog i svjetskog parlamentarizma ne pamti.

Državna izborna komisija odbila je večeras da verifikuje mandat novoj poslanici vladajuće koalicije jer kako navode nije bilo kvoruma na početku sjednice parlamenta.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer Duško Marković novinarima u parlamentu je kazao da su za opoziciju odluke Skupštine nelegitimne i nevažeće.

"Pozivam međunarodnu zajednicu da odgovorno sagleda ovakvo ponašanje većine i sa nama pokuša obezbediti vladavinu prava i poštovanje političkog sistema", kazao je on.

Kazao je da je na sceni skandalozno, neprihvatljivo i protivustavno ponašanju većine i najavio podnošenje prijava.

(Beta)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ime

29.12.2020 07:15

Počeo je prijetit

ODGOVORITE
Name

CIRKUS

29.12.2020 07:54

JA STVARNO NE ZNAM GLEDAJU LI OVI ZAPADNJACI GDJE SU ONI UVELI DEMOKRATIJU. I ŠTO NE PROČITAŠE ONU IZREKU PUČINA JE STOKA VELIKA. ČUJ DRŽAVNA IZBORNA KOMISIJA OCJENJUJE IMA LI NEGDJE KVORUMA. PA OVO JE LUDILO. STVARNO POTPUNI LUDACI. KO SU ONI DA OCJENUJU KVORUM BILO GDJE.

Name

Kosta

29.12.2020 07:19

Svi diktatori su isti.Zarobe institucije,narod osiromaše,izbore pokradu i pomoću LAŽNIH poslanika fingiraju demokratiju.Crnogorci su uspjeli da u nemogućim uslovima pobjede diktatora ali još moraju da oslobode institucije DIK,Tužilaštvo i Sudstvo.Neka im je sa srećom SLOBODA!A nama sa ovako kilavom i korumpiranom opozicijom neka je Bog na pomoći

ODGOVORITE
Name

RE;Kosta

29.12.2020 08:13

Svaka čast jesu se i oslobodili ko i mi u Banjaluci dolazi gradonacelnik koji živi danas a po shvatanjima je u srednjem vijeku.Steta mlad covjek još veća šteta za cjelokupo obrazovanje u RS kake kadrove obrazuje KLERO NACIONALISTE!!

Name

Pa

29.12.2020 08:25

Bez pomoci medjunarodne zajednice Balkanska mafija politickotajkunska hobotnica se ne moze razbiti narod rastjeran nemocan razbijenopljackan robovlasnicko drustvo u 21 vijeku!!!

Name

A taj

29.12.2020 09:04

Problem ih vrti u krug.

Name

Virus

29.12.2020 09:52

Ajd nelupaj pa ova medjunarodna zajednica i jesu mafijasi zato i trpe ove nase dok im sluze

Name

Kosta

29.12.2020 12:52

Mislio sam da svaka normalna osoba podržava pravdoljubivost Draška Stanivukovića i Zdravka Krivokapića.Oni smetaju samo diktatorima,dodiku i milu đukanezeu jer su svjesni da su ih načeli i da neće još dugo ostati u sedlu.Isto stanje u državnoj kasi su zatekli i Stanivuković i Krivokapić.Višemilionske dugove i ogromne gubitke u javnim preduzećima i ustanovama.Uhvatili su se u koštac s problemima i sigurnonće ih riješiti uprkos opstrukcijama težimskih tužilaca i sudija.Vrijeme će pokazati..