Ове епидемиолошке мјере ће важити за викенд у Србији

Према незваничним информацијама на данашњој седници Кризног штаба Србије одлучено је да за предстојећи викенд све ради до 17 сати, преноси Блиц.

Србија 25.12.2020 | 10:34
Ове епидемиолошке мјере ће важити за викенд у Србији

Како наводи извор Блица ново радно вријеме важиће за све: трговинске објекте, кафиће, ресторне, тржне центре и услужне дјелатности.

Такође, донијета је одлука да се стриктно поштују све епидемиолошке мјере, што ће бити строго контролисано. То се односи на све мјере као што је поштовање дистанце, ношење маске, број људи за столом укафићима. Такође, у угоститетљским објектима није дозвољено пуштање музике.

Како сазнаје Блиц, на седници се расправљало и о новим мјерама за Нову годину, али коначна одлуча биће донијета у понедјељак, када је заказана нова седница Кризног штаба.

Данашња сједница одржана је из разлога што су мјере које су донијете у понедјељак биле орочене до данас. На сједници у понедјељак, подсјетимо, одлучено је да радно вријеме свих угоститељских објеката, тржних центара, продавница, као и услужних дјелатности, буде продужено до 20 часова. Прије тога, њихово радно вријеме било је до 17 сати, а викендом су били затворени.

Епидемиолошка ситуација и даље није добра, али је извјесно да се побољшава. За разлику од претходних недјеља, када је Србија из дана у дан имала нове црне рекорде, број новозаражених током посљедњих дана све је нижи. Наиме, у посљедња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 15.387 особа. Од тог броја, њих 4.091 је било позитивно, док је нажалост 49 особа преминуло.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СВЕСТЕНИК

25.12.2020 09:53

ОБАЈ КРИЗНИ СТАБ СЕ НЕ ПОЗДРАВЉА СА ,,ПОМАЗЕ БОГ,, ,ВЕЦ СА ,,ПОМАЗЕ МАСКА,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

25.12.2020 10:39

Због тих мјера ће се пред празнике створити невиђене дупло веће гужве и логично (по стуци) букнуће зараза! Ако струка мисли да ипак неће букнути, онда брате нека пусте све нормално да ради јер нема никакве опасности...Стварно, свако нормалан се пита која је сврха ових мјера????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секспир

25.12.2020 11:29

Како узети лову гастарбајтерима, питање је сад. А народу ста Бог да.

ОДГОВОРИТЕ