"Србији нове вакцине на недјељном нивоу"

Србија ће вакцине компанија Фајзер и Бионтек добијати на недјељном нивоу и све договорене количине ће бити доступне наредних мјесеци, рекли су Блицу у компанији Фрајзер.

Србија 25.12.2020 | 09:04
"Србији нове вакцине на недјељном нивоу"

Прецизан број вакцина које ће бити испоручене Србији ова компанија не може да саопшти, али додају да ће све количине које је Влада договорила бити доступне наредних мјесеци и да ће долазити у Србију на недјељном нивоу.

Фајзерова директорка за Корпоративне политике и односе са јавношћу за Атлантик регију Урша Лакнер рекла је за Блиц да је задовољство “да су са Владом Србије убрзане све административне ствари, чиме је омогућено да је Србија прва у Европи која је добила уједно и прву количину вакцина”.

– Тиме смо заједно направили велики корак према побољшању тренутне здравствене ситуације. У Фајзеру смо јако задовољни и поносни што је пре Нове године била могућа прва испорука вакцине против ковида 19. У ЕУ камиони су почели транспорт ових дана и све земље чланице ЕУ ће до суботе добити прву, симболичну количину вакцине и у недјељу ће се почети са вакцинисањем – рекла је Лакнер.

Она је честитала премијерки Ани Брнабић и члановима Кризног штаба што су се међу првима вакцинисали.

– Они су показали да је вакцинација јако битан потез. Вакцина неће спасити пандемије ако ће остати у фрижидерима. Спасиће нас само довољно велики број вакцинисаних становника – поручила је она.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

25.12.2020 08:32

Спасице нас кад престанете са запрасивањем из авиона. Кога су то тузиле Сведска и Норвеска? Пројекат је откривен, а ви се цијепљењем трујте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ортодоx

25.12.2020 09:50

треба се прво ресит пензионера да би се после давала помоц 42 евра јој залости. Људи отворите оци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јест

25.12.2020 18:44

Висе вакцина мање народа....прво депопулизовати пензионере реце она баба вјестица из ММФ да су бескорисни...и јос им треба пензије исплацивати?