Тешко је кад лијечите неког ко се борио за вас

У Србији су тренутно "ван строја" 3.092 здравствена радника, која су у изолацији због позитивног теста на корона вирус или су имали ризичне контакте - речено је Тањугу у Министарству здравља.

Србија 13.12.2020 | 16:44
Тешко је кад лијечите неког ко се борио за вас

Већина заражених здравствених радника је на кућном лијечењу, док су 83 морала на болничко лијечење због озбиљности клиничке слике.

Љекари данима упозоравају да је систем пренапрегнут због великог броја заражених вирусом корона којима је потребно болничко лијечење и апелују на грађане да поштују мјере.

Све је више заражених здравствених радника, а свако “искакање” представља озбиљан организациони проблем за ковид болнице.

Замјеница директора Инфективне клинике КЦС др Ивана Милошевић у петак је рекла да данима имају више од 400 прегледа у пријамно-тријажној ковид амбуланти и да су сви пацијенти који се лијече у тој болници на кисеоничкој терапији.

Све је више и заражених здравствених радника, а Милошевић је навела да су и љекари на респираторима због короне и да се страшно брине за своје колеге.

– Да ли је важније да се оде на скијање или дочек Нове године или да останемо здрави? Немојте се излагати вирусу, молим вас, поштујте мјере, не можемо још дуго овако да издржимо – апеловала је Милошевић.

И њен колега, потпуковник др Иво Удовичић, командант ВМЦ Карабурма, рекао је да ковид болница на Карабурми има доста проблема у раду, јер је добар дио здравственог особља заражен, што са ВМА, што из цивилног система.

– У једном тренутку имали смо 15 љекара на лијечењу, што са ВМА, што из околине. Најтеже је када лијечите неког кога добро познајете, ко је са вама радио у ковид систему, ко је вама близак. То све треба преживјети- рекао је др Удовичић.

(Тањуг)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ас

13.12.2020 17:39

Нико није недодирљив без обзира био медицински радник или физички радник!!Ова неман не бира!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

13.12.2020 17:52

Ајмо редом:како су се ти здравствени радници заразили.Је ли могуце да су се заразили на послу,а придрзавају се свих мјера које струк(они сами) налазе.Ако су се заразили негдје друго,знаци нису се придрзавали мјера које и сами пропагирају.Оба одговора се преплицу у једном:и поред свих мјера заразицете се исто као и кад их се не придрзавате,или сто би нас народ рекао,грипа продје за седам дана ако користис неку терапију,или за недељу дана ако не користис ниста...зар не???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

13.12.2020 20:11

Андрићу лупаш као Максим по дивизији. Прочитај негдје нешто о корони и све ће ти бити јасно. Научићеш да није исто бити изложен вирусу пет минута у три дана и 24 х сваки трећи дан. Заштита се подразумијева у оба случаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.12.2020 21:16

Не мозе то његов мозак да свари, цовјек је убједјен да се медицином мозе бавити свако ко погледа три клипа на јутјубу. Вјероватно тиме зели сам себи да оправда своје протрацене године и непостојање зеље да се сколује, па тако овим имбецилним изокретањима теза зели да доказе да неко ко је године зивота посветио уцењу и лијецењу не зна о томе ниста висе од њега који није дана уцио о медицини. Поред тога цовјек имма сигурно и мало вецих психицких проблема, јер је просто невјероватно да се на сваку вијест о вирусу јавља да би изнијео неку своју глупаву теорију завјере и своје мисљење, вјероватно убједјен да је позван да се о томе огласава, то нормалан и здрав цовјек не ради. Непостојање било какве емпатије, а која је карактеристика социопата се огледа у томе да поменути писе те своје небулозне трактате цак и на вијестима у којима се говори о смрти људи, па цак и веома младих људи у којима "он захтјева" да се обављају обдукције како би се њему несто доказало.