Teško je kad liječite nekog ko se borio za vas

U Srbiji su trenutno "van stroja" 3.092 zdravstvena radnika, koja su u izolaciji zbog pozitivnog testa na korona virus ili su imali rizične kontakte - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Srbija 13.12.2020 | 16:44
Teško je kad liječite nekog ko se borio za vas

Većina zaraženih zdravstvenih radnika je na kućnom liječenju, dok su 83 morala na bolničko liječenje zbog ozbiljnosti kliničke slike.

Ljekari danima upozoravaju da je sistem prenapregnut zbog velikog broja zaraženih virusom korona kojima je potrebno bolničko liječenje i apeluju na građane da poštuju mjere.

Sve je više zaraženih zdravstvenih radnika, a svako “iskakanje” predstavlja ozbiljan organizacioni problem za kovid bolnice.

Zamjenica direktora Infektivne klinike KCS dr Ivana Milošević u petak je rekla da danima imaju više od 400 pregleda u prijamno-trijažnoj kovid ambulanti i da su svi pacijenti koji se liječe u toj bolnici na kiseoničkoj terapiji.

Sve je više i zaraženih zdravstvenih radnika, a Milošević je navela da su i ljekari na respiratorima zbog korone i da se strašno brine za svoje kolege.

– Da li je važnije da se ode na skijanje ili doček Nove godine ili da ostanemo zdravi? Nemojte se izlagati virusu, molim vas, poštujte mjere, ne možemo još dugo ovako da izdržimo – apelovala je Milošević.

I njen kolega, potpukovnik dr Ivo Udovičić, komandant VMC Karaburma, rekao je da kovid bolnica na Karaburmi ima dosta problema u radu, jer je dobar dio zdravstvenog osoblja zaražen, što sa VMA, što iz civilnog sistema.

– U jednom trenutku imali smo 15 ljekara na liječenju, što sa VMA, što iz okoline. Najteže je kada liječite nekog koga dobro poznajete, ko je sa vama radio u kovid sistemu, ko je vama blizak. To sve treba preživjeti- rekao je dr Udovičić.

(Tanjug)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

As

13.12.2020 17:39

Niko nije nedodirljiv bez obzira bio medicinski radnik ili fizički radnik!!Ova neman ne bira!

ODGOVORITE
Name

Andric

13.12.2020 17:52

Ajmo redom:kako su se ti zdravstveni radnici zarazili.Je li moguce da su se zarazili na poslu,a pridrzavaju se svih mjera koje struk(oni sami) nalaze.Ako su se zarazili negdje drugo,znaci nisu se pridrzavali mjera koje i sami propagiraju.Oba odgovora se preplicu u jednom:i pored svih mjera zarazicete se isto kao i kad ih se ne pridrzavate,ili sto bi nas narod rekao,gripa prodje za sedam dana ako koristis neku terapiju,ili za nedelju dana ako ne koristis nista...zar ne???

ODGOVORITE
Name

Med.radnik

13.12.2020 20:11

Andriću lupaš kao Maksim po diviziji. Pročitaj negdje nešto o koroni i sve će ti biti jasno. Naučićeš da nije isto biti izložen virusu pet minuta u tri dana i 24 h svaki treći dan. Zaštita se podrazumijeva u oba slučaja.

ODGOVORITE
Name

Re

13.12.2020 21:16

Ne moze to njegov mozak da svari, covjek je ubjedjen da se medicinom moze baviti svako ko pogleda tri klipa na jutjubu. Vjerovatno time zeli sam sebi da opravda svoje protracene godine i nepostojanje zelje da se skoluje, pa tako ovim imbecilnim izokretanjima teza zeli da dokaze da neko ko je godine zivota posvetio ucenju i lijecenju ne zna o tome nista vise od njega koji nije dana ucio o medicini. Pored toga covjek imma sigurno i malo vecih psihickih problema, jer je prosto nevjerovatno da se na svaku vijest o virusu javlja da bi iznijeo neku svoju glupavu teoriju zavjere i svoje misljenje, vjerovatno ubjedjen da je pozvan da se o tome oglasava, to normalan i zdrav covjek ne radi. Nepostojanje bilo kakve empatije, a koja je karakteristika sociopata se ogleda u tome da pomenuti pise te svoje nebulozne traktate cak i na vijestima u kojima se govori o smrti ljudi, pa cak i veoma mladih ljudi u kojima "on zahtjeva" da se obavljaju obdukcije kako bi se njemu nesto dokazalo.