Дмитровић: Срби су народ који нестаје

"Математички гледано, Срби су народ који нестаје", рекао је министар за бригу о породици и демографију Србије Ратко Дмитровић у емисији "Пулс" БН телевизије.

Република Српска 10.12.2020 | 20:58
Дмитровић: Срби су народ који нестаје

"Демографија је први проблем који је регистрован у Србији. Србија годишње изгуби око 80 до 90 хиљада људи, што је погубно", рекао је Дмитровић.

Да би се српско друштво одржало неопходно је да свака породица има бар двоје дјеце што је далеко од тренутне ситуације, наводи министар за бригу о породици и демографију Србије Ратко Дмитровић .

"Демографија је први проблем који је регистрован у Србији. Србија годишње изгуби око 80 до 90 хиљада људи, што је погубно", рекао је Дмитровић.

Редови пред станим амбасадама показују да стање у БиХ није ништа боље, тврди Дмитровић.

“Међународна заједница од БиХ није направила оно што је обећавала и мислим да је кочничар да БиХ мало крене напред. То мислим јер људи који су задужени да од БиХ направе мјесто за бољи живот имају огромне плате. Њима није у интересу да се ставри побољшавају, њима је у интересу да остану овдје.”

На питање зашто домаћим политичарима који такође имају огромне плате није у интересу да покажу да знају да воде земљу како би странци отишли, Дмитровић одговара:

"Зато што они који њих бирају, остављају их стално у тој позицији."

Ипак, до одређених промјена је дошло на протеклим локалним изборима и то у Сарајеву, Бијељини и Бањалуци каже Дмитровић, посебно истичући посебно истичући побједу Драшка Станивуковића.

“Он је довео себе у ситуацију да издржи све провокације које не би издржао неко ко је у политици 40 година. Као што је Милорад Додик себи допустио да након пораза у Бањалуци каже да ће грађани видјети како ће се гријати. Ако Додик изгуби парламентарне избор 2022. то ће једним дијелом да буде и због те изјаве. Иако је он касније рекао да није тако мислио, то је веома неодговорно.”

Ратко Дмитровић након четрдесетогодишње каријетре новинара истиче да новинарство никада није било на нижем нивоу.

“Добили смо оно за чим смо кукали и шта смо прижељкивали. Жељели смо вишепартијски систем, независне медије, слободно, а добили смо медије које уређују ови који су плакали за тим. Они сада узимају медије у којима не дозвољавају супротно мишљење.”

Дмитровић наводи да у медијима и политици и даље влада исти набој као да је рат завршен јуче истичући да сумња да је могуће истинско помирење народа на Балкану, те да и уколико до тога дође за то ће бити заслужне нове генерације политичара.

 

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Анонyмус

10.12.2020 20:25

Какви смо боље да нас и нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У3ПМ

10.12.2020 22:38

Ово у вези са Додиком је веома индикативно. То не каже Новинар, него један министар. Биће да и Вучић лагано пушта Додика низ воду.

Name

СТА ЦЕС УРАДИТИ

10.12.2020 22:45

А СТА ЦЕС ТИ УРАДИТИ. МИНИСТАР СИ. НЕСТАЈЕ ОМЛАДИНА У НАЈВЕЦОЈ ЕВРОПСКОЈ НАРКО ДРЗАВИ. СРАМ ДА ТЕ БУДЕ. САМО ТРАБУЊАТЕ.

Name

Добра демократија!

11.12.2020 08:08

Уводимо западну демократију, али нас нестаје, ха, ха, ха..

Name

Будуцност

11.12.2020 08:16

Вуциц казе да це 2028 имиграција компензовати исељено становниство. Па зато и ЕУ и треба нове просторе за одлагање непотребног! Онај ко не мисли властитом главом је најебо данас.

Name

Нада

11.12.2020 08:51

Народ је заслужио власт коју је бирао. Према томе немојте се више жалити. Само кукате. Додијали сте народу и народ жели отићи из овакве творевине.

Name

Ре

11.12.2020 18:58

цитирам: "Уводимо западну демократију, али нас нестаје, ха, ха, ха.." Нема то везе са демократијом, засто је демонизирас, засто слиједис и слусас тоталитарне резиме и медије. Други су приредили плодно тло за нас нестанак, тоталитарни резим, јос прије ове демократије, мада ово јос дуго није то. Сваки цовјек тези да боље зиви, да зиви у демократији, да му дјеца у миру и благостању одрастају, гдје имају перпективу за будуцност. Видис ли само колоне миграната, сви одосе тамо гдје је демократија, наси одлазе тамо пет деценија вец или сест. Тамо, на Западу, си највјероватније и ти, али си се радикализирао слусајуци Руссиа тодаy и yоутубе филмице. Јеси ли и ти један од оних који свој глас даје оним ауторитарцима који глуме патриоте и да воле свој народ, зато сто слусас њихове медије и народу који доље зиви само отезавас зивот, умјесто да си се освијестио и напредовао посто зивис на Западу ти си се уназадио. Нисми ми нестали, ми смо се само преселили у демократске земље, тамо нам се дјеца радјају, тамо они остају. И не друзе, није демократија та која руси, разара, није деструктивна. Не, напротив, демократија тек омогуцава народима који су потлацени и протјерани из цитавог свијета да зиве у миру једни до другог, имају људска права, слободне медије, а не као у твојој и мојој домовини коју смо напустили. Појам демократија потице из антицке Грцке, прије 2500 година, друзе мој, они су први имали демократију, могли би слободно и ми прихватити ту идеју насег братског народа Грка, сви ми Славени, и Путин исто, због таквих аутократа су Грци и досли на идеју демократија. Грци су тада јос били напреднији од нас данас. Сви они који се боје да изгубе моц, да је дијеле, подјелу власти да уведу, демонизирају је. Тако је било у цитавом свијету прије сто година, Запад се промијенио, они би јос такво вријеме и раније јос. Молим вас објавите, јест да је подуго али мало едукације о политици не скоди, то и ви радите, вас тим.

Name

Кула

10.12.2020 20:53

И нико не иде у мрску Европу ,вец сви у братске Кину и Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

10.12.2020 21:39

Нама нема помоћи. Изгледа ђаво долази по своје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лими

11.12.2020 06:40

Глупа ти је прича. Само глуп може да посматра ствари на тако приземан начин.

Name

Хај..

10.12.2020 22:56

с бозијом помоци..16

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан - Требиње

10.12.2020 23:20

све су то браћа Тарабићи давно рекли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.12.2020 07:18

Најгори владају РС, и нема нам спаса и нормалног живота све док банда бурлина не оде са ове вишегодишње сцене криминалне из РС.

Name

Боро

11.12.2020 06:55

Да није лопова политицара у Србији би требало да зиви преко 10 милиона а у Р Српској бар 2,5 милиона.Овако нестајемо.Добри смо ми само нас лопови воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

12.12.2020 07:01

Страсно. Треба мајкама са 3+дати 500км плату

ОДГОВОРИТЕ