Dmitrović: Srbi su narod koji nestaje

"Matematički gledano, Srbi su narod koji nestaje", rekao je ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Ratko Dmitrović u emisiji "Puls" BN televizije.

Republika Srpska 10.12.2020 | 20:58
Dmitrović: Srbi su narod koji nestaje

"Demografija je prvi problem koji je registrovan u Srbiji. Srbija godišnje izgubi oko 80 do 90 hiljada ljudi, što je pogubno", rekao je Dmitrović.

Da bi se srpsko društvo održalo neophodno je da svaka porodica ima bar dvoje djece što je daleko od trenutne situacije, navodi ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Ratko Dmitrović .

"Demografija je prvi problem koji je registrovan u Srbiji. Srbija godišnje izgubi oko 80 do 90 hiljada ljudi, što je pogubno", rekao je Dmitrović.

Redovi pred stanim ambasadama pokazuju da stanje u BiH nije ništa bolje, tvrdi Dmitrović.

“Međunarodna zajednica od BiH nije napravila ono što je obećavala i mislim da je kočničar da BiH malo krene napred. To mislim jer ljudi koji su zaduženi da od BiH naprave mjesto za bolji život imaju ogromne plate. Njima nije u interesu da se stavri poboljšavaju, njima je u interesu da ostanu ovdje.”

Na pitanje zašto domaćim političarima koji takođe imaju ogromne plate nije u interesu da pokažu da znaju da vode zemlju kako bi stranci otišli, Dmitrović odgovara:

"Zato što oni koji njih biraju, ostavljaju ih stalno u toj poziciji."

Ipak, do određenih promjena je došlo na proteklim lokalnim izborima i to u Sarajevu, Bijeljini i Banjaluci kaže Dmitrović, posebno ističući posebno ističući pobjedu Draška Stanivukovića.

“On je doveo sebe u situaciju da izdrži sve provokacije koje ne bi izdržao neko ko je u politici 40 godina. Kao što je Milorad Dodik sebi dopustio da nakon poraza u Banjaluci kaže da će građani vidjeti kako će se grijati. Ako Dodik izgubi parlamentarne izbor 2022. to će jednim dijelom da bude i zbog te izjave. Iako je on kasnije rekao da nije tako mislio, to je veoma neodgovorno.”

Ratko Dmitrović nakon četrdesetogodišnje karijetre novinara ističe da novinarstvo nikada nije bilo na nižem nivou.

“Dobili smo ono za čim smo kukali i šta smo priželjkivali. Željeli smo višepartijski sistem, nezavisne medije, slobodno, a dobili smo medije koje uređuju ovi koji su plakali za tim. Oni sada uzimaju medije u kojima ne dozvoljavaju suprotno mišljenje.”

Dmitrović navodi da u medijima i politici i dalje vlada isti naboj kao da je rat završen juče ističući da sumnja da je moguće istinsko pomirenje naroda na Balkanu, te da i ukoliko do toga dođe za to će biti zaslužne nove generacije političara.

 

BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Anonymus

10.12.2020 20:25

Kakvi smo bolje da nas i nema.

ODGOVORITE
Name

U3PM

10.12.2020 22:38

Ovo u vezi sa Dodikom je veoma indikativno. To ne kaže Novinar, nego jedan ministar. Biće da i Vučić lagano pušta Dodika niz vodu.

Name

STA CES URADITI

10.12.2020 22:45

A STA CES TI URADITI. MINISTAR SI. NESTAJE OMLADINA U NAJVECOJ EVROPSKOJ NARKO DRZAVI. SRAM DA TE BUDE. SAMO TRABUNJATE.

Name

Dobra demokratija!

11.12.2020 08:08

Uvodimo zapadnu demokratiju, ali nas nestaje, ha, ha, ha..

Name

Buducnost

11.12.2020 08:16

Vucic kaze da ce 2028 imigracija kompenzovati iseljeno stanovnistvo. Pa zato i EU i treba nove prostore za odlaganje nepotrebnog! Onaj ko ne misli vlastitom glavom je najebo danas.

Name

Nada

11.12.2020 08:51

Narod je zaslužio vlast koju je birao. Prema tome nemojte se više žaliti. Samo kukate. Dodijali ste narodu i narod želi otići iz ovakve tvorevine.

Name

Re

11.12.2020 18:58

citiram: "Uvodimo zapadnu demokratiju, ali nas nestaje, ha, ha, ha.." Nema to veze sa demokratijom, zasto je demoniziras, zasto slijedis i slusas totalitarne rezime i medije. Drugi su priredili plodno tlo za nas nestanak, totalitarni rezim, jos prije ove demokratije, mada ovo jos dugo nije to. Svaki covjek tezi da bolje zivi, da zivi u demokratiji, da mu djeca u miru i blagostanju odrastaju, gdje imaju perpektivu za buducnost. Vidis li samo kolone migranata, svi odose tamo gdje je demokratija, nasi odlaze tamo pet decenija vec ili sest. Tamo, na Zapadu, si najvjerovatnije i ti, ali si se radikalizirao slusajuci Russia today i youtube filmice. Jesi li i ti jedan od onih koji svoj glas daje onim autoritarcima koji glume patriote i da vole svoj narod, zato sto slusas njihove medije i narodu koji dolje zivi samo otezavas zivot, umjesto da si se osvijestio i napredovao posto zivis na Zapadu ti si se unazadio. Nismi mi nestali, mi smo se samo preselili u demokratske zemlje, tamo nam se djeca radjaju, tamo oni ostaju. I ne druze, nije demokratija ta koja rusi, razara, nije destruktivna. Ne, naprotiv, demokratija tek omogucava narodima koji su potlaceni i protjerani iz citavog svijeta da zive u miru jedni do drugog, imaju ljudska prava, slobodne medije, a ne kao u tvojoj i mojoj domovini koju smo napustili. Pojam demokratija potice iz anticke Grcke, prije 2500 godina, druze moj, oni su prvi imali demokratiju, mogli bi slobodno i mi prihvatiti tu ideju naseg bratskog naroda Grka, svi mi Slaveni, i Putin isto, zbog takvih autokrata su Grci i dosli na ideju demokratija. Grci su tada jos bili napredniji od nas danas. Svi oni koji se boje da izgube moc, da je dijele, podjelu vlasti da uvedu, demoniziraju je. Tako je bilo u citavom svijetu prije sto godina, Zapad se promijenio, oni bi jos takvo vrijeme i ranije jos. Molim vas objavite, jest da je podugo ali malo edukacije o politici ne skodi, to i vi radite, vas tim.

Name

Kula

10.12.2020 20:53

I niko ne ide u mrsku Evropu ,vec svi u bratske Kinu i Rusiju.

ODGOVORITE
Name

Pa

10.12.2020 21:39

Nama nema pomoći. Izgleda đavo dolazi po svoje...

ODGOVORITE
Name

Limi

11.12.2020 06:40

Glupa ti je priča. Samo glup može da posmatra stvari na tako prizeman način.

Name

Haj..

10.12.2020 22:56

s bozijom pomoci..16

ODGOVORITE
Name

Milan - Trebinje

10.12.2020 23:20

sve su to braća Tarabići davno rekli.

ODGOVORITE
Name

RE

11.12.2020 07:18

Najgori vladaju RS, i nema nam spasa i normalnog života sve dok banda burlina ne ode sa ove višegodišnje scene kriminalne iz RS.

Name

Boro

11.12.2020 06:55

Da nije lopova politicara u Srbiji bi trebalo da zivi preko 10 miliona a u R Srpskoj bar 2,5 miliona.Ovako nestajemo.Dobri smo mi samo nas lopovi vode.

ODGOVORITE
Name

Rus

12.12.2020 07:01

Strasno. Treba majkama sa 3+dati 500km platu

ODGOVORITE