Купили кућу из времена прохибиције и пронашли 66 флаша вискија!

Када су Ницк Друммонд и Патрицк Баккер купили стогодишњу кућу у градићу Амесу, пре годину дана на око три сата од Њујорка, чули су да је изградио кријумчар алкохола али нису ни слутили да ће у њој пронаћи скривени виски.

Занимљивости 26.11.2020 | 15:33
Купили кућу из времена прохибиције и пронашли 66 флаша вискија!

Пар је купио али тек су недавно у октобру кренули са реновирањем. Кад су почели скидати вањску оплату куће, пронашли су флаше с вискијем из времена прохибиције.

Тада су открили да је легенда о кријумчарима алкохола имала стварне темеље, јер су темељима и зидовима своје куће пронашли више од 66 флаша вискија из доба прохибиције.

Друммонд је свој проналазак вискија старог више од 100 година описао у постовима на друштвеним мрежама, наводећи да су им зидови пуни алкохола.

"Не могу веровати да су гласине истине. Стварно је био кријумчар - говорећи о власнику који је кућу изградио 1915. године, а радило се о Немцу Адофу Хумпфнеру, који је био уплетен у бројне скандале у том граду.

Како је изјавио за ЦНН, Друммонд да је почео скидати оплату с вањске стране и у једном тренутку је испала прва флаша с вискијем.

"Био сам збуњен. Свуда је било сена, папира, стакла, па сам видио и друге пакете - рекао је. Испод дасака је пронашао још пакета то јест,флаша, а како радови напредују, проналазе још боца.

"Олд Смугглер Гаелиц" виски који су нашли и данас се производи, а боце су биле замотане у пакетима од шест комада.

Боце које су излапеле и целе планирају сачувати, а оне које су још пуне мисле продати. За сваку могу добити око 1.000 долара. И наравно сачуваће једну како би и сами пробали тај "шверцерски прохибицијски виски.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар