Kupili kuću iz vremena prohibicije i pronašli 66 flaša viskija!

Kada su Nick Drummond i Patrick Bakker kupili stogodišnju kuću u gradiću Amesu, pre godinu dana na oko tri sata od Njujorka, čuli su da je izgradio krijumčar alkohola ali nisu ni slutili da će u njoj pronaći skriveni viski.

Zanimljivosti 26.11.2020 | 15:33
Kupili kuću iz vremena prohibicije i pronašli 66 flaša viskija!

Par je kupio ali tek su nedavno u oktobru krenuli sa renoviranjem. Kad su počeli skidati vanjsku oplatu kuće, pronašli su flaše s viskijem iz vremena prohibicije.

Tada su otkrili da je legenda o krijumčarima alkohola imala stvarne temelje, jer su temeljima i zidovima svoje kuće pronašli više od 66 flaša viskija iz doba prohibicije.

Drummond je svoj pronalazak viskija starog više od 100 godina opisao u postovima na društvenim mrežama, navodeći da su im zidovi puni alkohola.

"Ne mogu verovati da su glasine istine. Stvarno je bio krijumčar - govoreći o vlasniku koji je kuću izgradio 1915. godine, a radilo se o Nemcu Adofu Humpfneru, koji je bio upleten u brojne skandale u tom gradu.

Kako je izjavio za CNN, Drummond da je počeo skidati oplatu s vanjske strane i u jednom trenutku je ispala prva flaša s viskijem.

"Bio sam zbunjen. Svuda je bilo sena, papira, stakla, pa sam vidio i druge pakete - rekao je. Ispod dasaka je pronašao još paketa to jest,flaša, a kako radovi napreduju, pronalaze još boca.

"Old Smuggler Gaelic" viski koji su našli i danas se proizvodi, a boce su bile zamotane u paketima od šest komada.

Boce koje su izlapele i cele planiraju sačuvati, a one koje su još pune misle prodati. Za svaku mogu dobiti oko 1.000 dolara. I naravno sačuvaće jednu kako bi i sami probali taj "švercerski prohibicijski viski.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar