Тужилаштво БиХ (не)ће се бавити својим послом: Преваре за изборе оставља нижим судовима?

Тужилаштво БиХ запримило је пријаве са наводима о нерегуларностима које наводите у упиту. Један предмет уступљен је на надлежно поступање Окружном тужилаштву у Бијељини, стоји у одговору Тужилаштва БиХ који нам је доставио портапрол ове правосудне институције Борис Грубешић. 

Босна и Херцеговина 30.10.2020 | 12:38
Тужилаштво БиХ (не)ће се бавити својим послом: Преваре за изборе оставља нижим судовима?

Ни слова о томе, а питали смо, да ли ће Тужилаштво БиХ отворити или је евентуално отворило истрагу везано за крађе идентитета, лажног представљања и одузимања гласачког права грађанима Братунца.

Окружно тужилаштво Бијељина одбило је, провести истрагу о крађи идентитета бх. држављанина који је, мимо своје воље, пријављен за гласање путем поште са адресе у Србији. Толико о предмету који је државна тужитељка Гордана Тадић прослиједила на поступање у Бијељину.

Да ли ће Тужилаштво БиХ издати наредбе о провођењу истраге у осталим кривичним пријавама које су добили прије мјесец дана, одговор је за који јавност остаје ускраћена.

Уствари, све се одвија у складу са изјавом из Тужилаштва БиХ од прије мјесец и по.

- Тужилаштво БиХ примило је пријаве ЦИК-а о изборним нерегуларностима и формирало одређене предмете. У случају да у том процесу дођу до сазнања о елементима кривичних дјела, требају информирати надлежне правосудне институције - ентитетске или Брчко Дистрикта, ако су у питању локални избори, односно државне уколико се ради о изборима на нивоу БиХ.

Локални су избори, те се државно Тужилаштво очигледно неће бавити овим пријавама. Пребациваће то на ентитетске, окружне, општинске судове.

Ако је слиједити поступања бијељинског тужилаштва, сва прича око изборних малверзација, крађе идентитета, организираног криминала не само унутар земље, већ међународног ( лажне пријаве Србија, Хрватска, Шведска...) биће тек пука забава за јавност неко вријеме, а послије тога до нових избора када ће се поново актуелизовати прича, све ће бити заборављено.

ЦИК је управо због бројних злоупотреба, најчешће више пријава за једно лице и крађа идентитета, одбио за овогодишње Локалне изборе, више од 28 хиљада пријава ван Босне и Херцеговине, а све сумњиве пријаве уз доказе прослиједили су Тужилаштву БиХ.

(Фактор)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СТРАХИЊА

30.10.2020 11:53

Комплетна власт на нивоу дрзаве + тузиластво тотални паразити, а о ентитетима да и не говорим паразити + крим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакинци

30.10.2020 12:24

Гордана Тадић мора добити директиву од Човића па отићи по инструкције у Бакинце код Милорада па тек онда донијети одлуку, није јој лако. Али даце бог да их еу разбуца и пошаље у затворе гдје им је и мјесто. Овај политички олош из правосуђа је много одговорни за пљачку ове земље од тројице битанги на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.10.2020 13:56

Шути да не узме хеликоптер

Name

Борац Р СРПСКЕ

30.10.2020 12:36

М ТЕГЕЛТИЈА ДОДИК ЦОВИЦ ГОРДАНА ТАДИЦ ВЕЛИКИ КРИМИНАЛЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИЈЕКА САВА

30.10.2020 14:11

САМО ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА НАРОД ИЗАДЈЕ НА ИЗБОРЕ И СРУСИ ОВУ ВЛАСТ.АКО СЕ ОВАКО НАСТАВИ ДОЦИ ЦЕ ДО АНАРХИЈЕ ДА СУДОВИ НЕЦЕ ПРОЦЕСУИРАТИ НИ ТЕЗА КРИВИЦНА ДЈЕЛА ПА ЦАК НИ УБИСТВА.МОЗЕ КО ХОЦЕ ДА УКРАДЕ ИДЕНТИТЕТ ТУДЈИ,ПОДИГНЕ КРЕДИТ И ОСТАВИ ДОТИЦНОГ БЕЗ ИМОВИНЕ,СТВАРА СЕ КРИМИНАЛ У САМИМ ПРАВОСУДНИМ ОРГАНИМА.И ОНДА СЕ ПИТАМО СТО ЦЕ НАМ СТРАНЕ СУДИЈЕ.ПА НАСИ СУДЕ ПО СВОЈОЈ ВОЉИ И ВОЉИ МОЦНИКА А НЕ ПО ПРАВДИ И ЗАКОНА.ДИВЉА ДРЗАВА.

Name

киза

30.10.2020 12:43

Доћи ће и овој багри крај. Тик так, тик так....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анд јустице фор алл

30.10.2020 13:07

Судство је у служби "елите", и тако и ради. Народ је ту само да пуни буџет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.10.2020 14:22

Па како ће се бавити кад би се прво требало позабавити незаконитим избором чланова ЦИК-а БиХ.

ОДГОВОРИТЕ