Посао за раднике, а не за партијске послушнике

- Борићу се за Хан Пијесак у коме могућност за запослење неће зависити од тога за кога и како ће  неко гласати, него како и колико ће радити, изјавио је данас Слободан Ђурић, кандидат СДС-а за начелника општине Хан Пијесак.

Република Српска 28.10.2020 | 22:32
Посао за раднике, а не за партијске послушнике

Ђурић је поручио да се озбиљним радом могу ријешити нагомилани проблеми у Хан Пијеску.

„Потребно је радити озбиљно, а не само жалити се Бањалуци и Сарајеву и очекивати да ће они рјешавати наше проблеме. Они то не могу урадити јер се и они боре са својим проблемима и зато се ми сами морамо потрудити да ријешимо оне ствари које муче нашу општину и становнике“, рекао је Ђурић.

Он је поручио да храбри и поносни народ и становници Хан Пијеска не морају да трпе уцјене.

„Када сам се вратио у Хан Пијесак, прије неколико година, имао сам само једну жељу, да помогнем родном граду, да добрим људима који живе на овим просторима омогућим да раде и живе од свог рада. Врло брзо сам схватио да, ако желим да промијеним Хан Пијесак набоље, морам то урадити тако што ћу, заједно са својим пријатељима, промијенити тренутну власт у Хан Пијеску“, истакао је Ђурић.

Он каже да је програм са којим излази пред грађана веома једноставан и да нуди рјешења за нагомилане проблем у економији, изградњи боље инфраструктуре, као и праведан однос према социјално угроженима.

Ђурић каже да је недопустиво да произвођаче млијека, који годишње испоруче преко милион литара, општина не помаже, нити подржава на било који начин.

„Бољим располагањем новаца у буџету, можемо обезбиједити средства да сваком произвођачу млијека испатимо подстицај од десет фенинга по литри млијека“, казао је Ђурић.


 
Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да је кандидат СДС за начелника Хан Пијеска човјек који је својим радом у привреди показао као веома успјешан.

„Слободан Ђурић се показао као успјешан привредник и вјерујем да може успјешно водити ову општину, како она више не би била на љествици најнеразвијенијих“, рекао је Шаровић, додајући да, захваљујући ресурсима које има, Хан Пијесак треба да буде једна од најразвијених општина  у Републици Српској.

Он је истакао да Хан Пијесаку треба начелник који неће дијелити становнике и који ће се борити за напредак. 

„Знајући о каквом способном човјеку се ради увјерен сам да ће већ у првом мандату Слободана Ђурића сви грађани Хан Пијеска осјетити бољитак“, рекао је Шаровић.

БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

родјо

28.10.2020 21:57

Све је то лијепо рецено.! Али, кад додјес на пустос од Хиросиме,нико нема царобни стапиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

28.10.2020 23:32

Свака част, Слобо што си се прихватио тако незахвалног посла. Знам те одавно, знам да си вриједан и да све што почнеш радити то урадиш како треба. Народе, подржите га и имаћете убрзо општину за пожељети.

Name

Павле овдје

29.10.2020 05:56

Конацно прави цовјек, способан, из привреде... Браво Бобане, до конацне побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кљуц рјесења

29.10.2020 07:03

Хан-пијесак је заиста запустен градиц, који би правилном прерасподјелом и организацијом посла и опстинског будзета могао искорацити напријед, по висе основа. Кљуц је у домацинском, постеном и моралном приступу, тј. односу нацелника као према својој куци, одстрањивањем свих паразитских, коруптивних, те деструктивних радњи и појединаца, које су и "сурвале" овај планински рај на дно елементарног опстанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свеједно

29.10.2020 07:13

Стање је катастрофално. Једино запослени у сумарству и дрзавним органима могу реци да солидно зиве, остали презивљавају. У Хан Пијеску задњих 30-40 година ниста није изграђено, изузев сминкања. Вода, природни извори на све стране, а градјани пију мутну воду. Дрвна индустрија, која би била покрета развоја овог краја, је само за привилеговане, попут директора сумарству и њему блиских. Сто царство, као следе а грана на коју могу да рацунају градјани је остављена самим градња има да се сналазе како знају и умију. Туризам, као перспектива овог краја, нула. Шта више, у општини која је препуна запослених, нико не води реферат туризма, и да није многих заљубљеник овог краја, који властитим промоција ма осликавају љепоте ХП, остале би љепоте у запећку. И тако редом... ЗАСТО ОНДА НЕ ДАТИ ПРИЛИКУ НОВИМ ЉУДИМА, ПОГОТОВУ КОЈИ ИЗА СЕБЕ ИМАЈУ УСПЈЕХЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

29.10.2020 07:58

Волио бих да сутра дођете на власт па да видим и то чудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

подршка за промјене

29.10.2020 09:32

Не треба никакво чудо , треба само да се зна радити и развијати општина , да се користе природни ресурси и да се становници не третирају на начин како су до сада третирани . Шуме , сточарство , пољопривреда и туризам ( мјесто са највише озона у Европи ) могу бити основ да ово буде најразвијенија општина . Треба створити услове за доласке а не да се тјерају и они који би хтјели да остану ту .

Name

Уновците озон

29.10.2020 13:26

Ето пара ...ни Париз вам раван бити неце

Name

Оврсине

29.10.2020 14:35

Пуна подрска ја сам са друге опстине и направио сам викендицу на васој опстини која мозе да буде туристицки рај богом дата природа мало домацинског односа и резултати неце изостати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

03.11.2020 11:56

Само напријед Дјуро до побједе