Posao za radnike, a ne za partijske poslušnike

- Boriću se za Han Pijesak u kome mogućnost za zaposlenje neće zavisiti od toga za koga i kako će  neko glasati, nego kako i koliko će raditi, izjavio je danas Slobodan Đurić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Han Pijesak.

Republika Srpska 28.10.2020 | 22:32
Posao za radnike, a ne za partijske poslušnike

Đurić je poručio da se ozbiljnim radom mogu riješiti nagomilani problemi u Han Pijesku.

„Potrebno je raditi ozbiljno, a ne samo žaliti se Banjaluci i Sarajevu i očekivati da će oni rješavati naše probleme. Oni to ne mogu uraditi jer se i oni bore sa svojim problemima i zato se mi sami moramo potruditi da riješimo one stvari koje muče našu opštinu i stanovnike“, rekao je Đurić.

On je poručio da hrabri i ponosni narod i stanovnici Han Pijeska ne moraju da trpe ucjene.

„Кada sam se vratio u Han Pijesak, prije nekoliko godina, imao sam samo jednu želju, da pomognem rodnom gradu, da dobrim ljudima koji žive na ovim prostorima omogućim da rade i žive od svog rada. Vrlo brzo sam shvatio da, ako želim da promijenim Han Pijesak nabolje, moram to uraditi tako što ću, zajedno sa svojim prijateljima, promijeniti trenutnu vlast u Han Pijesku“, istakao je Đurić.

On kaže da je program sa kojim izlazi pred građana veoma jednostavan i da nudi rješenja za nagomilane problem u ekonomiji, izgradnji bolje infrastrukture, kao i pravedan odnos prema socijalno ugroženima.

Đurić kaže da je nedopustivo da proizvođače mlijeka, koji godišnje isporuče preko milion litara, opština ne pomaže, niti podržava na bilo koji način.

„Boljim raspolaganjem novaca u budžetu, možemo obezbijediti sredstva da svakom proizvođaču mlijeka ispatimo podsticaj od deset feninga po litri mlijeka“, kazao je Đurić.


 
Predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da je kandidat SDS za načelnika Han Pijeska čovjek koji je svojim radom u privredi pokazao kao veoma uspješan.

„Slobodan Đurić se pokazao kao uspješan privrednik i vjerujem da može uspješno voditi ovu opštinu, kako ona više ne bi bila na ljestvici najnerazvijenijih“, rekao je Šarović, dodajući da, zahvaljujući resursima koje ima, Han Pijesak treba da bude jedna od najrazvijenih opština  u Republici Srpskoj.

On je istakao da Han Pijesaku treba načelnik koji neće dijeliti stanovnike i koji će se boriti za napredak. 

„Znajući o kakvom sposobnom čovjeku se radi uvjeren sam da će već u prvom mandatu Slobodana Đurića svi građani Han Pijeska osjetiti boljitak“, rekao je Šarović.

BN

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

rodjo

28.10.2020 21:57

Sve je to lijepo receno.! Ali, kad dodjes na pustos od Hirosime,niko nema carobni stapic.

ODGOVORITE
Name

Dejan

28.10.2020 23:32

Svaka čast, Slobo što si se prihvatio tako nezahvalnog posla. Znam te odavno, znam da si vrijedan i da sve što počneš raditi to uradiš kako treba. Narode, podržite ga i imaćete ubrzo opštinu za poželjeti.

Name

Pavle ovdje

29.10.2020 05:56

Konacno pravi covjek, sposoban, iz privrede... Bravo Bobane, do konacne pobjede

ODGOVORITE
Name

Kljuc rjesenja

29.10.2020 07:03

Han-pijesak je zaista zapusten gradic, koji bi pravilnom preraspodjelom i organizacijom posla i opstinskog budzeta mogao iskoraciti naprijed, po vise osnova. Kljuc je u domacinskom, postenom i moralnom pristupu, tj. odnosu nacelnika kao prema svojoj kuci, odstranjivanjem svih parazitskih, koruptivnih, te destruktivnih radnji i pojedinaca, koje su i "survale" ovaj planinski raj na dno elementarnog opstanka.

ODGOVORITE
Name

Nije svejedno

29.10.2020 07:13

Stanje je katastrofalno. Jedino zaposleni u sumarstvu i drzavnim organima mogu reci da solidno zive, ostali prezivljavaju. U Han Pijesku zadnjih 30-40 godina nista nije izgrađeno, izuzev sminkanja. Voda, prirodni izvori na sve strane, a gradjani piju mutnu vodu. Drvna industrija, koja bi bila pokreta razvoja ovog kraja, je samo za privilegovane, poput direktora sumarstvu i njemu bliskih. Sto carstvo, kao slede a grana na koju mogu da racunaju gradjani je ostavljena samim gradnja ima da se snalaze kako znaju i umiju. Turizam, kao perspektiva ovog kraja, nula. Šta više, u opštini koja je prepuna zaposlenih, niko ne vodi referat turizma, i da nije mnogih zaljubljenik ovog kraja, koji vlastitim promocija ma oslikavaju ljepote HP, ostale bi ljepote u zapećku. I tako redom... ZASTO ONDA NE DATI PRILIKU NOVIM LJUDIMA, POGOTOVU KOJI IZA SEBE IMAJU USPJEHE.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

29.10.2020 07:58

Volio bih da sutra dođete na vlast pa da vidim i to čudo.

ODGOVORITE
Name

podrška za promjene

29.10.2020 09:32

Ne treba nikakvo čudo , treba samo da se zna raditi i razvijati opština , da se koriste prirodni resursi i da se stanovnici ne tretiraju na način kako su do sada tretirani . Šume , stočarstvo , poljoprivreda i turizam ( mjesto sa najviše ozona u Evropi ) mogu biti osnov da ovo bude najrazvijenija opština . Treba stvoriti uslove za dolaske a ne da se tjeraju i oni koji bi htjeli da ostanu tu .

Name

Unovcite ozon

29.10.2020 13:26

Eto para ...ni Pariz vam ravan biti nece

Name

Ovrsine

29.10.2020 14:35

Puna podrska ja sam sa druge opstine i napravio sam vikendicu na vasoj opstini koja moze da bude turisticki raj bogom data priroda malo domacinskog odnosa i rezultati nece izostati

ODGOVORITE
Name

Cezar

03.11.2020 11:56

Samo naprijed Djuro do pobjede