Бахатост власти: Новац грађана даје дворским фирмама

Шеф Клуба посланика СДС каже да бахатост актуелне власти достиже врхунце управо у доба пандемије јер власт наставља да даје новац који грађани немају дворским фирмама.

Република Српска 13.10.2020 | 12:48
Бахатост власти: Новац грађана даје дворским фирмама

- Епидемија корона вируса није зауставила јавне набавке за омиљене фирме Владе Републике Српске. Тако је Фонд здравственог осигурања РС само у мјесецу септембру закључио уговора са Проинтером и Ланкаом у вриједности од два милиона КМ. Очигледно је да нема кризе за дворске фирме – истакао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске. 

„И док здравствене установе муку муче са основним здравственим материјалом, који често добијамо из донација, руководство Фонда здравстеног осигурања РС се разбацује скупим навакама за дворске фирме“, нагласио је Станић.

Он је казао да поред издвајања за информатичку опрему у доба пандемије, недомаћинско управљање Фондом здравстеног осигурања је видљиво и из цијене лијекова и друге опреме неопходне медицинском сектору. 

„Имамо три пута скупље лијекове од земаља у региону, квадрат болница и других објеката је скупљи по четири пута него у Србији и Хрватској. Захтијевамо од надлежних да превара са пословним простором у Требињу који је плаћен 1,3 милиона КМ више од реалне цијене, најскупљи респиратори у Европи, шатор звани покретна болница доживје судски епилог“, наглашава Станић.

Шеф Клуба посланика СДС каже да бахатост актуелне власти достиже врхунце управо у доба пандемије јер власт наставља да даје новац који грађани немају дворским фирмама.

„Руководство Фонда здравственог осигурања наставља расипнишчки да се понаша према јавном новцу трошећи новац на „скупу информатику“ иако нам предстоји неизвијесна јесен због епидемије. Очигледно је интерес дворских фирми значајнији од интереса грађана који се боре са епидемијом“, закључио је Станић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Рембрант

13.10.2020 11:11

Ајде вец једном да то прекинемо.ста само кукамо ко п....е насилним путем наравно јер другације немозе.с једне стране ми демобилисани борци,сви који су годинама на бироу,људи без примања и посла и сви гладни на целу са опозицијом.с друге стране рудоња и будзетски ухљеби и лукацева банда па ста буде бице.боље да и разјебемо наказни ентитет јер га ми немамо за разлику од њих и њихових благодети и привилегија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

13.10.2020 11:18

У школе уводе електронске дневнике и троше новац за тобош обуку коју изводи ланако, обуку која се своди причам ти причу како кажу просвјетари, а на већини школа нема фасада , зидови прокишњавају. А све у вријеме пандемије ,умјесто да дјеци обезбиједе угоднији боравак и добро гријање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

88

13.10.2020 11:38

Па ово је узасна ненародна власт. Од њих ниста боље мој Станицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин, рођени

13.10.2020 11:50

Заборавили сте да је ово Бурлистан=Додикистан!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сини

13.10.2020 12:23

Миладин Станић је Тито за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

13.10.2020 12:42

До кад це наплацивати мостарину добротвор Павловиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

13.10.2020 19:40

А сто је не би наплацивао.Како се у Европи малтене сваки веци тунел наплацује,и нико се не буни,сви пролазе и плацају.Подрска наплати моста...

Name

Обрад

13.10.2020 14:52

Да ми је само знати како се ти тако постено обогати,висе нам је твоје прице о постењу преко главе ,испаде само ти постен у цијелој РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.10.2020 17:25

Бркас тему. Знам да ти истина увјек смета. Заради ти будјави сендвиц.

Name

Ре Обрад

13.10.2020 19:36

Мало му хоце јос.