Bahatost vlasti: Novac građana daje dvorskim firmama

Šef Кluba poslanika SDS kaže da bahatost aktuelne vlasti dostiže vrhunce upravo u doba pandemije jer vlast nastavlja da daje novac koji građani nemaju dvorskim firmama.

Republika Srpska 13.10.2020 | 12:48
Bahatost vlasti: Novac građana daje dvorskim firmama

- Epidemija korona virusa nije zaustavila javne nabavke za omiljene firme Vlade Republike Srpske. Tako je Fond zdravstvenog osiguranja RS samo u mjesecu septembru zaključio ugovora sa Prointerom i Lankaom u vrijednosti od dva miliona КM. Očigledno je da nema krize za dvorske firme – istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

„I dok zdravstvene ustanove muku muče sa osnovnim zdravstvenim materijalom, koji često dobijamo iz donacija, rukovodstvo Fonda zdravstenog osiguranja RS se razbacuje skupim navakama za dvorske firme“, naglasio je Stanić.

On je kazao da pored izdvajanja za informatičku opremu u doba pandemije, nedomaćinsko upravljanje Fondom zdravstenog osiguranja je vidljivo i iz cijene lijekova i druge opreme neophodne medicinskom sektoru. 

„Imamo tri puta skuplje lijekove od zemalja u regionu, kvadrat bolnica i drugih objekata je skuplji po četiri puta nego u Srbiji i Hrvatskoj. Zahtijevamo od nadležnih da prevara sa poslovnim prostorom u Trebinju koji je plaćen 1,3 miliona КM više od realne cijene, najskuplji respiratori u Evropi, šator zvani pokretna bolnica doživje sudski epilog“, naglašava Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS kaže da bahatost aktuelne vlasti dostiže vrhunce upravo u doba pandemije jer vlast nastavlja da daje novac koji građani nemaju dvorskim firmama.

„Rukovodstvo Fonda zdravstvenog osiguranja nastavlja rasipniščki da se ponaša prema javnom novcu trošeći novac na „skupu informatiku“ iako nam predstoji neizvijesna jesen zbog epidemije. Očigledno je interes dvorskih firmi značajniji od interesa građana koji se bore sa epidemijom“, zaključio je Stanić.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Rembrant

13.10.2020 11:11

Ajde vec jednom da to prekinemo.sta samo kukamo ko p....e nasilnim putem naravno jer drugacije nemoze.s jedne strane mi demobilisani borci,svi koji su godinama na birou,ljudi bez primanja i posla i svi gladni na celu sa opozicijom.s druge strane rudonja i budzetski uhljebi i lukaceva banda pa sta bude bice.bolje da i razjebemo nakazni entitet jer ga mi nemamo za razliku od njih i njihovih blagodeti i privilegija.

ODGOVORITE
Name

Realista

13.10.2020 11:18

U škole uvode elektronske dnevnike i troše novac za toboš obuku koju izvodi lanako, obuku koja se svodi pričam ti priču kako kažu prosvjetari, a na većini škola nema fasada , zidovi prokišnjavaju. A sve u vrijeme pandemije ,umjesto da djeci obezbijede ugodniji boravak i dobro grijanje.

ODGOVORITE
Name

88

13.10.2020 11:38

Pa ovo je uzasna nenarodna vlast. Od njih nista bolje moj Stanicu.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin, rođeni

13.10.2020 11:50

Zaboravili ste da je ovo Burlistan=Dodikistan!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Sini

13.10.2020 12:23

Miladin Stanić je Tito za sve

ODGOVORITE
Name

Mitar

13.10.2020 12:42

Do kad ce naplacivati mostarinu dobrotvor Pavlovic?

ODGOVORITE
Name

Andric

13.10.2020 19:40

A sto je ne bi naplacivao.Kako se u Evropi maltene svaki veci tunel naplacuje,i niko se ne buni,svi prolaze i placaju.Podrska naplati mosta...

Name

Obrad

13.10.2020 14:52

Da mi je samo znati kako se ti tako posteno obogati,vise nam je tvoje price o postenju preko glave ,ispade samo ti posten u cijeloj RS.

ODGOVORITE
Name

Re

13.10.2020 17:25

Brkas temu. Znam da ti istina uvjek smeta. Zaradi ti budjavi sendvic.

Name

Re Obrad

13.10.2020 19:36

Malo mu hoce jos.