"Зона за одмор” претворена у зону за сјечу шуме

„Зона за одмор“, заједнички пројекат градских власти и „Шумског газдинства Бањалука“, који је на подручју између Бањалучке пиваре, Слатинског пута, обале Врбаса и Мађира, започет прије двије године доживо је  потпуни фјаско, поручили су из Градског одбора СДС Бањалука.

Република Српска 10.10.2020 | 10:59
"Зона за одмор” претворена у зону за сјечу шуме

Кажу да је једини резултат пројекта, чији је иницијатор градска власт, сјеча шуме на овој локацији, проведена уз несебичну помоћ Шумског газдинства Бањалука.

„Колико је озбиљна била намјера власти да реализује пројекат „Зона за одмор“ говори податак да двије године након сјече дрвећа нису уклонили гомиле грања са те локације. То је јасан доказ да је продаја дрвних сортимената била првобитна, а и једина намјера власти“, казао је Жељко Раљић, члан Извршног одбора Градске организације СДС Бањалука.

Подсјетио је да су власти двије године обећавале да ће ову шуму претвори у мјесто за рекреацији, јавне догађаје, излетничке активности са прикладним облицима угоститељства.

Раљић каже да, пошто је  сјеча шуме била једина активност у оквиру овог пројекта, сада се поставља оправдано питање гдје је завршио новац зарађен продајом дрвних сортимената.

Градске власти су обећавале да ће на овом мјесту у оквиру парк-шуме са арборетумом,  посадити збирку дрвенастих биљака из свих дјелова свијета, али на мјесту искрчене шуме су никла одлагалишта смећа, наводи  Саша Ловрић, члан Извршног одбора СДС.

Ловрић каже да оно што се сада може видјети на појединим локацијама на потезу  између Бањалучке пиваре, Слатинског пута, обале Врбаса и Мађира више личи на сцене из хорор филма "Зона сумрака", него на обећану  „Зону за одмор“.

(БН)                                                                                                                                            

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

БЛ

10.10.2020 09:37

То је јасно сваком ко је пролазио раније и сада по количини свјетлости која продире. И не само ту, након цркве узак пут, рупа на рупи, све смрди од фекалија, никад обновљен мост код Витаминке, запуштен простор некадашњег зоолошког парка, безброј мини депонија. Ужас

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

10.10.2020 09:54

Нека је тако , ипак смо најбољи у региону.Цак смо бољи и од Федерације. на то се пале гласаци а суме, ријеке и околис кога то занима? Ми смо и навикли на депоније и смеце око нас тако да се и не сналазимо у лијепом околису.

Name

ДОДИК ЦИРКУС

10.10.2020 10:17

А ТЕК КОЗАРА. САСЈЕКОСЕ СВЕ. С ОНИМ ЛОПОВИМА ИЗ ПРИЈЕДОРА.

Name

Ре БЛ

10.10.2020 10:21

Дали знаш јели или кад ће у БЛ почети вакцинација против грипа и јесули уопште узели вакцине ови наши властодржци.

Name

Луле

10.10.2020 11:54

У чесми која је од зграде владе удаљена 2,5 км нема метра канализације. Урађен је нефуккцијалан насип који служи за прање пара бањалучким тајкунима. Кад га вода пробије или оштети довуку који камион камена, наплате као да су вршили праву поправку. Косе га једанпут или никако годишње. Кад вода пробије насип око 200 кућа са становницима претвори у велики акваријум. Пред сваке изборе обећају подизање насипа, па никада. За Витаминкин мост су рекли да имају паре од међународне заједнице, али ето већ седмо година не могу да ријеше имовинскоправне односе. Прича за будале које им вјерују игласују за њих. Стари мост дигли из воде и уградили га на другој локацији, а гдје су паре од моста нико не зна. Сад ће избори па ће опет доћи, јер њихов образ све подноси.

Name

Муслија

10.10.2020 14:06

Па вала неце моци тако .ја украдем два метра дрва и направим сумски ред и опет казна ..а криминалци и профитери дрзавни продају дрво без сумског реда и ником ниста..Овај референдум да се проведе цим прије и нека народ ријеси се профитера и лопова ..

Name

Какве

10.10.2020 09:42

Су то русевине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

коцкар

10.10.2020 09:43

Зона сумрака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циј

10.10.2020 11:07

Полиција увек иза цркве на паркингу осецам се нелагодно кад идем горе на стазу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цесма

10.10.2020 11:29

Не браним градску власт али и станари мјесне заједнице Цесма и Траписти су једнако одговорни за стање, поготово за бацање смеца и слицне ствари. Они зиве ту а не други становници насеља, не долази им нико са Лауса сигурно доле правити депоније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

10.10.2020 12:29

Требао би неко да постави какве кантурине и да се мало огради и зна пут јер стока воли да све сруси запрља и поквари.

Name

ја сам опет

10.10.2020 11:36

То је разгледница за СР и ми цекамо Туристе, зар то није залосно, ту нема ни градске управе ни СР и све оне који имају несто казати за туризам одмах истјерати са послаи дати вреце без рукавица да оцисте све то.Залимо се да нема посла, али само за слијепе засто се не уци народ да има звноце и постанско саднуце пред куцом и да се проспекти не бацају у двористе или да мозете им забранити да то раде.Како би било размислити да се отворе по неки WЦ јер и ако људи немају ст да једу опет некд морају!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

10.10.2020 12:07

Сто се цудите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

11.10.2020 06:36

Нисте за ово знали раније вец сад пред изборе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.10.2020 09:43

Сад ужурбано сијеку, што због избора, што приближавања хладног времена. :)))