"Zona za odmor” pretvorena u zonu za sječu šume

„Zona za odmor“, zajednički projekat gradskih vlasti i „Šumskog gazdinstva Banjaluka“, koji je na području između Banjalučke pivare, Slatinskog puta, obale Vrbasa i Mađira, započet prije dvije godine doživo je  potpuni fjasko, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Republika Srpska 10.10.2020 | 10:59
"Zona za odmor” pretvorena u zonu za sječu šume

Кažu da je jedini rezultat projekta, čiji je inicijator gradska vlast, sječa šume na ovoj lokaciji, provedena uz nesebičnu pomoć Šumskog gazdinstva Banjaluka.

„Кoliko je ozbiljna bila namjera vlasti da realizuje projekat „Zona za odmor“ govori podatak da dvije godine nakon sječe drveća nisu uklonili gomile granja sa te lokacije. To je jasan dokaz da je prodaja drvnih sortimenata bila prvobitna, a i jedina namjera vlasti“, kazao je Željko Raljić, član Izvršnog odbora Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Podsjetio je da su vlasti dvije godine obećavale da će ovu šumu pretvori u mjesto za rekreaciji, javne događaje, izletničke aktivnosti sa prikladnim oblicima ugostiteljstva.

Raljić kaže da, pošto je  sječa šume bila jedina aktivnost u okviru ovog projekta, sada se postavlja opravdano pitanje gdje je završio novac zarađen prodajom drvnih sortimenata.

Gradske vlasti su obećavale da će na ovom mjestu u okviru park-šume sa arboretumom,  posaditi zbirku drvenastih biljaka iz svih djelova svijeta, ali na mjestu iskrčene šume su nikla odlagališta smeća, navodi  Saša Lovrić, član Izvršnog odbora SDS.

Lovrić kaže da ono što se sada može vidjeti na pojedinim lokacijama na potezu  između Banjalučke pivare, Slatinskog puta, obale Vrbasa i Mađira više liči na scene iz horor filma "Zona sumraka", nego na obećanu  „Zonu za odmor“.

(BN)                                                                                                                                            

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

BL

10.10.2020 09:37

To je jasno svakom ko je prolazio ranije i sada po količini svjetlosti koja prodire. I ne samo tu, nakon crkve uzak put, rupa na rupi, sve smrdi od fekalija, nikad obnovljen most kod Vitaminke, zapušten prostor nekadašnjeg zoološkog parka, bezbroj mini deponija. Užas

ODGOVORITE
Name

blbl

10.10.2020 09:54

Neka je tako , ipak smo najbolji u regionu.Cak smo bolji i od Federacije. na to se pale glasaci a sume, rijeke i okolis koga to zanima? Mi smo i navikli na deponije i smece oko nas tako da se i ne snalazimo u lijepom okolisu.

Name

DODIK CIRKUS

10.10.2020 10:17

A TEK KOZARA. SASJEKOSE SVE. S ONIM LOPOVIMA IZ PRIJEDORA.

Name

Ре БЛ

10.10.2020 10:21

Дали знаш јели или кад ће у БЛ почети вакцинација против грипа и јесули уопште узели вакцине ови наши властодржци.

Name

Lule

10.10.2020 11:54

U česmi koja je od zgrade vlade udaljena 2,5 km nema metra kanalizacije. Urađen je nefukkcijalan nasip koji služi za pranje para banjalučkim tajkunima. Kad ga voda probije ili ošteti dovuku koji kamion kamena, naplate kao da su vršili pravu popravku. Kose ga jedanput ili nikako godišnje. Kad voda probije nasip oko 200 kuća sa stanovnicima pretvori u veliki akvarijum. Pred svake izbore obećaju podizanje nasipa, pa nikada. Za Vitaminkin most su rekli da imaju pare od međunarodne zajednice, ali eto već sedmo godina ne mogu da riješe imovinskopravne odnose. Priča za budale koje im vjeruju iglasuju za njih. Stari most digli iz vode i ugradili ga na drugoj lokaciji, a gdje su pare od mosta niko ne zna. Sad će izbori pa će opet doći, jer njihov obraz sve podnosi.

Name

Muslija

10.10.2020 14:06

Pa vala nece moci tako .ja ukradem dva metra drva i napravim sumski red i opet kazna ..a kriminalci i profiteri drzavni prodaju drvo bez sumskog reda i nikom nista..Ovaj referendum da se provede cim prije i neka narod rijesi se profitera i lopova ..

Name

Kakve

10.10.2020 09:42

Su to rusevine?

ODGOVORITE
Name

kockar

10.10.2020 09:43

Zona sumraka

ODGOVORITE
Name

Cij

10.10.2020 11:07

Policija uvek iza crkve na parkingu osecam se nelagodno kad idem gore na stazu

ODGOVORITE
Name

Cesma

10.10.2020 11:29

Ne branim gradsku vlast ali i stanari mjesne zajednice Cesma i Trapisti su jednako odgovorni za stanje, pogotovo za bacanje smeca i slicne stvari. Oni zive tu a ne drugi stanovnici naselja, ne dolazi im niko sa Lausa sigurno dole praviti deponije.

ODGOVORITE
Name

komsija

10.10.2020 12:29

Trebao bi neko da postavi kakve kanturine i da se malo ogradi i zna put jer stoka voli da sve srusi zaprlja i pokvari.

Name

ja sam opet

10.10.2020 11:36

To je razglednica za SR i mi cekamo Turiste, zar to nije zalosno, tu nema ni gradske uprave ni SR i sve one koji imaju nesto kazati za turizam odmah istjerati sa poslai dati vrece bez rukavica da ociste sve to.Zalimo se da nema posla, ali samo za slijepe zasto se ne uci narod da ima zvnoce i postansko sadnuce pred kucom i da se prospekti ne bacaju u dvoriste ili da mozete im zabraniti da to rade.Kako bi bilo razmisliti da se otvore po neki WC jer i ako ljudi nemaju st da jedu opet nekd moraju!.

ODGOVORITE
Name

???

10.10.2020 12:07

Sto se cudite.

ODGOVORITE
Name

Pa

11.10.2020 06:36

Niste za ovo znali ranije vec sad pred izbore?

ODGOVORITE
Name

Direkt

11.10.2020 09:43

Sad užurbano sijeku, što zbog izbora, što približavanja hladnog vremena. :)))