Надал у финалу Ролан Гароса

Шпански тенисер Рафаел Надал први је финалиста Отвореног првенства Француске, пошто је у полуфиналу савладао Дијега Шварцмана 6:3, 6:3, 7:6.

Тенис 09.10.2020 | 18:24
Надал у финалу Ролан Гароса

Надал ће у финалу у недељу играти са бољим из меча Ђоковић - Циципас.

Шпанац није играо најбољи тенис, али је без много драме успео да савлада Аргентинца, који га је недавно поразио на Мастерсу у Риму. Надал је у првом сету, у ком смо видели три брејка заредом, ту другу стерчену предност сачувао до краја и славио са 6:3.

Слично је било и у другом сету, с том разликом, што је у четвртом гему, при вођству Надала од 2:1 код резултата 30:30, Шварцман оштећен. Дијего при том резултату шаље лоптицу у аут, како кажу линијски и главни судија, али се онда жали... Ни Рафа није био сигуран да је био аут, али је судија у столици Орели Торту поен доделила њему. Хок-ај који могу да виде само гледаоци показује да је лоптица качила линију, па је Шварцман оштећен. У наредном поену Рафа убрзава форхендом и осваја гем.

Шпанац је потом рутински сет привео крају, а затим на старту трећег повео са 3:1. Шварцман тада прави брејк, што одушевљава публику, али већ у наредном гему Рафа враћа изгубљено и долази до 4:2.

Шварцман ипак нема намеру да се преда, па у једном дугом гему, са неколико изједначења одузима сервис Надалу и долази до нове прилике да изједначи у гемовима, што је и успео.  

Надал је затим добио сервис гем, а онда и тај-брејк за ново финале Отвореног првенства Француске, на којем има рекордних 12 титула. 

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар