Оптужени да су шверцом дроге зарадили милионе евра

Тужилаштво БиХ окончало је истрагу и подигло оптужницу против седам лица која их терети за међународно кријумчарење 6,8 тона сканка са подручја Црне Горе у БиХ, те даље према земљама ЕУ, а остварена имовинска корист процјењује се на најмање два милиона евра.

Република Српска 09.10.2020 | 15:49
Оптужени да су шверцом дроге зарадили милионе евра

Након вишемјесечне опсежне истраге, Тужилаштво БиХ је, у сарадњи са партнерским полицијским и безбједносним институцијама у БиХ, као и са партнерским институцијама из земаља региона и ЕУ, подигло најопсежнију оптужницу из области нарко-криминала у постдејтонској БиХ, истиче се у саопштењу ове правосудне институције.

Оптужница се односи на Ивана Антуновића, Борислава Ковачевића, Ивана Цвијановића, Марија Вулетића, Јурицу Вулетића, Хариса Хоџића и Николу Бошковића.

Они су оптужени да су од 2016. до 2019. године, као организована криминална група, у договору са другим особама и у најмање 25 наврата, организовали, испланирали и реализовали кријумчарење сканка, најчешће у количинама од око 200 килограма, а у појединим случајевима у количинама које су досезале 600 или 900 килограма.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СИМГАПУР САМО

09.10.2020 14:49

ДРУГ ТРАФФИЦКИНГ ИС ДЕАД ПЕНАЛТY. Е ТО ДОБИЈЕС НА ПАПИРУ КАД УЛАЗИС У СИНГАПУР. ПА ТЕТЕК ОНДА ПИТАЈУ А ЈЕЛ ИМАС ПАСОС. ТРЕБА У ОВОМ СРАЊУ ОД ДРЗАВЕ ТАЈ СЉАМ ПОВЈЕСАТИ. БРЗО БИ СЕ ТЛ СРЕДИЛО ДА ИМ МИНИСТРИ НИСУ ИЗА ЛЕДЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

09.10.2020 15:51

Они су очит примјер да су сарадња и сужувот у БиХ итекако могући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.10.2020 12:13

Па они су зарадили, како- тако. А политичари су покрали стотине милиона- милијарде. Спрдају се с народом и још их полиција чува? Дотакли смо давно дно дна.