Optuženi da su švercom droge zaradili milione evra

Tužilaštvo BiH okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv sedam lica koja ih tereti za međunarodno krijumčarenje 6,8 tona skanka sa područja Crne Gore u BiH, te dalje prema zemljama EU, a ostvarena imovinska korist procjenjuje se na najmanje dva miliona evra.

Republika Srpska 09.10.2020 | 15:49
Optuženi da su švercom droge zaradili milione evra

Nakon višemjesečne opsežne istrage, Tužilaštvo BiH je, u saradnji sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim institucijama u BiH, kao i sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona i EU, podiglo najopsežniju optužnicu iz oblasti narko-kriminala u postdejtonskoj BiH, ističe se u saopštenju ove pravosudne institucije.

Optužnica se odnosi na Ivana Antunovića, Borislava Kovačevića, Ivana Cvijanovića, Marija Vuletića, Juricu Vuletića, Harisa Hodžića i Nikolu Boškovića.

Oni su optuženi da su od 2016. do 2019. godine, kao organizovana kriminalna grupa, u dogovoru sa drugim osobama i u najmanje 25 navrata, organizovali, isplanirali i realizovali krijumčarenje skanka, najčešće u količinama od oko 200 kilograma, a u pojedinim slučajevima u količinama koje su dosezale 600 ili 900 kilograma.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

SIMGAPUR SAMO

09.10.2020 14:49

DRUG TRAFFICKING IS DEAD PENALTY. E TO DOBIJES NA PAPIRU KAD ULAZIS U SINGAPUR. PA TETEK ONDA PITAJU A JEL IMAS PASOS. TREBA U OVOM SRANJU OD DRZAVE TAJ SLJAM POVJESATI. BRZO BI SE TL SREDILO DA IM MINISTRI NISU IZA LEDJA.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

09.10.2020 15:51

Oni su očit primjer da su saradnja i sužuvot u BiH itekako mogući.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

10.10.2020 12:13

Pa oni su zaradili, kako- tako. A političari su pokrali stotine miliona- milijarde. Sprdaju se s narodom i još ih policija čuva? Dotakli smo davno dno dna.