Посланик из Брчког злоупотријебио документа грађана

 Надлежни суд у Брчком је, поступивши по приједлогу Тужилаштва дистрикта, одредио једномјесечни притвор посланику у Скупштини дистрикта Пеји Мендешу, осумњиченом да је искористио личне документе већег броја грађана, пријавивши их без њиховог знања за гласање ван БиХ, саопштено је из Тужилаштва дистрикта.

Босна и Херцеговина 09.10.2020 | 14:22
Посланик из Брчког злоупотријебио документа грађана

Једномјесечни притвор Мендешу, против којег је отворена истрага за кривична дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, припремање кривичног дјела и кривотворење исправе, одређен је због опасности да био могао утицати на свједоке и саучеснике.

Сумња се да је Мендеш, преко осуђеног Јасмина Равкића, од више лица прибавио личне документе, а затим их без њиховог знања и сагласности пријавио за гласање ван БиХ.

У наредби о спровођењу истраге наведено је да је Мендеш Централној изборној комисији БиХ поднио пријаве у њихово име, кривотворећи њихове потписе на пријавама у намјери да се та лица евидентирају за гласање из иностранства.

Полиција је Мендеша ухапсила у уторка, 7. октобра, и сутрадан довела у просторије Тужилаштва дистрикта, након чега га је тужилац испитао у својству осумњиченог и предложио надлежном суду да му одреди притвор.

Притвор је одређен и према Јасмину Равкићу, којем је Мендеш обећао да ће му својим утицајем обезбиједити замјену казне затвора за рад за опште добро на слободи.

Мендеш и Равкић се могу жалити на ову судску одлуку, која не одлаже извршење притвора.

Тужилаштво у сарадњи са Полицијом дистрикта наставља спровођење истраге за кривична дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, припремање кривичног дјела и кривотворење исправе, наведено је у саопштењу.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

09.10.2020 12:42

Похвале за полицију и тужилаштво Брчко дистрикта. Било би добро да они изгледа раде на територији целе БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цросан

09.10.2020 13:17

Хапси банду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тезак

09.10.2020 15:38

Лик је треца лига,дајте нам некаквог бумбара,некога ко вуце конце и смисља све ово ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.10.2020 05:38

Па и није баш трећа лига, пошто зна га читав град.